7 ülkenin ‘çocukları’ Alanya’da

Güncelleme Tarihi:

7 ülkenin ‘çocukları’ Alanya’da
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2018 01:55

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Alanya Belediyesi ve Alanya Kaymakamlığı işbirliğiyle düzenlenen Alanya Uluslararası Çocuk Festivali 23 Nisan’da başladı. Yedi ülkeden çocukların katıldığı festival, 29 Nisan'a kadar devam edecek.

Haberin Devamı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Alanya Uluslararası Çocuk Festivali'nde kutlandı. Bu yıl ilki gerçekleştirilen festivale; Finlandiya, Litvanya, Letonya, Polonya, Kazakistan, Azerbaycan ve Rusya olmak üzere yedi ülkeden çocuklar katıldı. Tiyatro gösterileri, yazarlarla söyleşi, imza günleri, kitap fuarları, gösteriler, halk oyunları, danslar gelen tüm çocukları bekliyor. 

Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan festivalin açılış konuşmasını Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er yaptı. Er konuşmasında, “Amacımız ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, tüm dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tüm dünya çocuklarıyla kutlamak” dedi.


Alanya Belediye Başkanı Adem Yücel ise, “Bu yıl ilkini düzenlediğimiz, ulu önderimiz Mustafa Kemal'in çocuklara armağan ettiği, dünyanın tek çocuk bayramını kutlamak için bu festivali düzenliyoruz. Yedi ülkeden çocukların katıldığı, bu yıl ilkini düzenlediğimiz festivalin çıtasını yükselterek gelecek yıllarda da sürdürmeyi düşünüyoruz. Tüm çocuklarımızın bayramını kutluyorum” diye konuştu.
7 ülkenin ‘çocukları’ Alanya’da
Konuşmaların ardından öğrenciler, kendi yörelerine ait folklor gösterilerini sundu. Polonya öğrenciler dans gösterisinden sonra  'We are the world' şarkısın söyleyerek, 'dünya barışı' mesajı verdi.

Haberin Devamı

FESTİVALE KATILAMAYANLAR İÇİN GEZİCİ KÜTÜPHANE
Festivalin sonunda, katılımcı yayınevlerinin kitap desteğiyle oluşturulacak 'Gezici Kütüphane', festivale katılamayan ve ulaşımda dezavantajlı konumda olan çocukların 2018-2019 eğitim öğretim yılında Alanya Belediyesi’nin yerinde hizmet anlayışıyla kitaplardan yararlanmaları sağlanacak.

BAKMADAN GEÇME!