600 engelli öğretmen alınacak

Güncelleme Tarihi:

600 engelli öğretmen alınacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2013 13:20

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında engelli öğretmen alımı ve Fatih Projesi’ne de değindi. Erdoğan, 600 engelli öğretmen alımı yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Başbakan’ın açıklamaları şöyle:

Engelli öğretmen adayı kardeşlerimizi ilgilendiriyor. Geçtiğimiz Şubat ayında, engelli kardeşlerimizin de öğretmen olabileceğini müjdelemiştim. Kısa bir zamanda bakanlığımızın da katkılarıyla altyapı oluşturuldu
1 Temmuz 2013 Pazartesi günü mesai bitimine kadar 46 branşta 600 öğretmen alımı için işlemleri başlatıyoruz. 600 engelli öğretmen adayı arkadaşımız 2013-2014 eğitim yılından itibaren çocuklarımızı eğitmeye başlayacaklar.

Fatih Projesi hızla devam ediyor. Önemli adımı olan, tablet bilgisayarların temini ihalesinde ön yeterlilik dosyalarını dün itibariyle aldık. Dağıtacağımız 10 milyon 600 bin adet tabletle ilgili olarak önemli bir adım atmış oluyoruz.
Bu ihaleyi kazanacak firmalara, yerli araştırma geliştirme merkezi kurma şartını getiriyoruz. Bu firmalar üç yıl içinde Türkiye’de yatırım yapacaklar ve üretim yapacaklar. İhaleye sektörün en büyükleri konumundaki firmalar katılıyorlar. Adeta devrim niteliği taşıyan bu gelişmenin öğrencilerimize öğretmenlerimize velilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Haberin Devamı

Başvurular başladı

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) yapılan açıklamada, eğitim kurumlarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 53. maddesi ve Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, 2012 yılında yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavı’na (ÖMSS) katılanlar arasından öğretmen alımının yapılacağı belirtildi. Açıklamaya göre göre, ÖMSS puan üstünlüğüne göre, 46 branşta 600 engelli öğretmen alınacak. Adaylarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel şartlar yanında Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde belirtilen özel şartlar aranacak.

Başvuruda adaylardan diploma veya öğrenim durumu, pedagojik formasyon ve ÖMSS sonuç belgesi ile özürlü sağlık kurulu raporu istenecek. Ayrıca adayların, herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışmadığına ilişkin yazılı beyanları alınacak. Adaylar, başvurularını “http://mebbis.meb.gov.tr” veya “http://ikgm.meb.gov.tr” adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formunu doldurarak bugünden itibaren 1 Temmuz 2013’e kadar yapacak. Adayların başvuru formunun çıktısını, istenilen belgeler ile il milli eğitim müdürlüklerine onaylatması gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!