53 yaşında üniversiteli oldu

Güncelleme Tarihi:

53 yaşında üniversiteli oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2014 12:10

İzmir’in Ödemiş İlçesi’nde Halk Sağlığı Müdürlüğü Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olarak çalışan Sait Halıcıoğlu, üniversite sınavını kazanarak 53 yaşında öğrenci oldu.

Haberin Devamı

Evli, biri üniversite öğrencisi iki çocuk babası Sait Halıcıoğlu, geçen yıl üniversiteye gitmeye karar verdi. Halıcıoğlu, bu fikrini eşi Nimet ile oğulları Atilla ve Ahmet Halıcıoğlu’na açtı. Eşi ve çocuklarının da kendisini cesaretlendirmesi üzerine Halıcıoğlu, ders çalışıp, bol bol test çözmeye başladı. Başka bölümde eğitimine devam etmek için sınavlara hazırlanan Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksekokulu Peyzaj Bölümü öğrencisi Atilla Halıcıoğlu da babasına bilmediği konularda destek oldu. Oğluyla birlikte sınava giren Halıcıoğlu, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü ve Ege Üniversitesi Ödemiş Ziraat Meslek Yüksek Okulu Süt ve Besi Hayvancılığı Programı’nın tercih etti. Sınavdan 204 sözel puanı alan Halıcıoğlu, ikinci tercihi olan Ege Üniversitesi Ödemiş Ziraat Meslek Yüksek Okulu Süt ve Besi Hayvancılığı Programı’nı kazanıp, kaydını yaptırdı.

Haberin Devamı

İlk gün heyecanı

Öğrenciliğinin ilk günün büyük heyecan yaşayan Halıcıoğlu, çocukları yaşındaki diğer öğrenciler ve öğretmenleriyle tanıştı. Yıllar sonra tekrar öğrenci olup, sırada oturan Halıcıoğlu duygularını şöyle anlattı:

"Okumayı çok seven biriyim. Üniversite öğrencisi olan oğlum Atilla’ya imrenip, bende sınava girdim ve kazandım. Artık evimizde iki üniversiteli oldu. Evimin bahçesinde zaten hayvan besliyordum. Bu bölüm beni hayvancılık konusunda daha bilinçli, daha donanımlı yapacak. Emekliliğime 3 yıl var. Buradan mezun olduktan sonra yüksek dereceden emekli olarak aile bütçeme daha fazla katkı yapacağım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!