52 madalya kazandılar

Güncelleme Tarihi:

52 madalya kazandılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2018 10:45

ABD ve Bulgaristan’da düzenlenen iki ayrı turnuvaya katılan Türk öğrenciler madalyaları topladı. Öğrenciler, Yale Üniversitesi’nde düzenlenen World Scholars Cup’tan 41; Bulgaristan’daki ‘Mathematics Without Borders’ adlı matematik yarışmasından ise 11 madalya kazandı. Ortaokul öğrencileri toplam 52 madalyayı Türkiye’ye getirdi.

Haberin Devamı

Ortaokul öğrencileri, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Bulgaristan’da düzenlenen iki ayrı turnuvada 52 madalya kazandı. Üsküdar SEV Ortaokulu öğrencileri, bölgesel aşamada 500 öğrenci, uluslararası ayağında 50’den fazla ülkeyle 2 bin 500 öğrenciye ulaşan World Scholars Cup (Dünya Bilginler Kupası) isimli turnuvada büyük bir başarıya imza attı. Genel kültür ve yüksek İngilizce seviyesi gerektiren yarışmanın Türkiye’de düzenlenen bölgesel etabını başarıyla tamamlayan öğrenciler, Barselona’da düzenlenen global aşamayı da geçerek, en zor kısmı olan ve ABD’nin Yale Üniversitesi’nde düzenlenen şampiyonlar aşamasına katıldı.

TOPLAM 52 MADALYA
Toplamda 57 ülkeden, 2 bin 100 şampiyonun katıldığı Yale Üniversitesi’ndeki turnuvanın son aşamasında yarışan Üsküdar SEV’in 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri, bir yıl süren bu maratondan 17 altın ve 24 gümüş olmak üzere toplam 41 madalyayla ülkelerine döndü. Üsküdar SEV Ortaokulu’nun 5, 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri ise Bulgaristan’da düzenlenen ‘Mathematics Without Borders’ adlı matematik yarışmasının sonbahar oturumuna katıldı. Öğrenciler; iki altın, iki gümüş ve yedi bronz yani 11 madalyayla oturumu tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!