5 fakülteden sadece birine öğrenci alacak

Güncelleme Tarihi:

5 fakülteden sadece birine öğrenci alacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2015 15:58

Hakkari Üniversitesi'nde bu yıl sadece bir fakülte için 21 kişilik kontenjan açıldı. Diğer 4 fakültenin ise öğrenci almayacağı belirtildi. Eğitim-Sen Hakkari Şube Eş Başkanı Süleyman Aşkan, bu durumun öğretim üyesi ve öğretim görevlisi yetersizliğinden kaynaklandığını belirterek üniversite yönetimini suçladı.

Haberin Devamı

Hükümetin her kente bir üniversite çalışması kapsamında 2008 yılında kurulan Hakkari Üniversitesi'nin kampüs alanı çalışmaları devam ederken, öğrenci kontenjanı da düşürüldü. Eğitim, güzel sanatlar, iktisadi idari bilimler, ilahiyat ve mühendislik fakültelerin bulunduğu üniversitede, sadece eğitim fakültesine bağlı Almanca bölümü öğretmenliği 21 öğrenci alacak. Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı Süleyman Aşkan, geçen yıl üniversitenin çeşitli bölümlerine 267, yüksekokullara ise 800 civarında öğrencinin kayıt yaptırdığını belirterek, bu yılki durumun öğretim üyesi ve öğretim görevlisi yetersizliğinden kaynaklandığını söyledi. Üniversite yönetimini suçlayan Aşkan şöyle konuştu:
"Almanca öğretmenliği dışında hiç bir bölüme öğrenci alınmıyor. Bu da il dışında okuma imkanı olmayan öğrencilerin eğitim haklarının ellerinden alınması anlamına geliyor. Bunun sorumlusu üniversite yetimidir. Yönetim Hakkari Üniversitesi'ne öğretim elemanı ve üyesi getiremiyor. Üniversite yerleşkesi bile tamamlanamadı. Altyapı ve lojman gibi sorunlar giderilmeyince kimse gelmek istemiyor. Üniversite yönetiminin, aynı dönemde açılan diğer üniversitelerden örnek alması lazım. Bu üniversitesinin şu an ilimize bir katkısı yok. Rektörlük kente öğretim elemanı çekmek için üniversite yerleşkesini, lojmanları ve binaları bir an önce bitirmeli. Maddi durumu el vermeyen aileler, çocuklarını kendi kentlerinde okutmak istiyor. Ancak üniversitemiz neredeyse kapanmayla yük yüze kaldı."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!