47 bin öğretmen ataması yapılacak | 2015 öğretmen atamaları

Güncelleme Tarihi:

47 bin öğretmen ataması yapılacak | 2015 öğretmen atamaları
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2015 13:45

Atanamayan öğretmenler için düğmeye basıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun imzasıyla TBMM’ye sunulan kanun tasarısı ile 47 bin öğretmen ataması yapılması öngörülüyor.

Haberin Devamı

Hükümet haziran ayında yapılacak seçim sebebiyle, TBMM tatile girmeden önce atama bekleyen 47 bin öğretmenin atanması için harekete geçti. İşte Meclis'e sunulan tek maddelik kanun tasarısı ve detayları…

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın önümüzdeki günlerde görüşülmesi bekleniyor.

47 bin öğretmen ataması yapılacak | 2015 öğretmen atamaları

47 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN HANGİ KADROLARA YAPILACAK?

Seçim tarihinden önce TBMM'ye gelen sürpriz kanun tasarısı ile 1-9 derece arasında 47 bin öğretmen için kadro açılması öngörülüyor. Tek maddelik kanun tasarısının Meclis'ten geçmesi ve ardından Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması halinde 47 bin öğretmenin ataması gerçekleşecek. MEB'e ayrılan 47 bin kadronun Nisan ve Ağustos aylarına bölüneceğini öngörülüyor.

Haberin Devamı

İŞTE MECLİSE SUNULAN KANUN TASARI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI

MADDE 1- 25/8/2011 tarihli ve 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

"EK MADDE 2- (1) Ekli listede yer alan kadrolar ihdas edilerek 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (I) sayılı cetvelin Milli Eğitim Bakanlığına ait bölümüne eklenmiştir."

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

LİSTE
KURUMU : Milli Eğitim Bakanlığı
TEŞKİLATI : TAŞRA
İHDAS EDİLEN KADROLARIN SERBEST TUTULAN TOPLAM
47.000 47.000

SINIFI UNVANI DERECESİ KADRO ADEDİ KADRO ADEDİ

EÖH Öğretmen (1-9) 47.000 TOPLAM 47.000

Genel Gerekçe: Eğitim ve öğretim hizmetlerinin yürütülebilmesi bakımından yeterli personelin istihdam edilmesine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu çerçevede, Tasan ile Milli Eğitim Bakanlığına toplam 47.000 adet öğretmen kadrosu ihdas edilmektedir.

MADDE 1- Madde ile; Milli Eğitim Bakanlığına toplam 47.000 adet öğretmen kadrosu ihdas edilmektedir.

MADDE 2- Yürürlük maddesidir.

MADDE 3- Yürütme maddesidir.

BAKMADAN GEÇME!