45 yaşında üniversiteli oldu

Güncelleme Tarihi:

45 yaşında üniversiteli oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2013 11:45

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde, 1987 yılında liseyi bitirdikten sonra ailevi nedenlerle okuyamayan Medine Kaplan, bu yıl girdiği sınavda üniversiteyi kazandı.

Haberin Devamı

Ergani ilçesinde yaşayan Medine Kaplan, 1987 yılında liseyi bitirdikten sonra ailevi nedenlerle hazırlanamadığı üniversiteyi 26 yıl sonra kazandı. Selman köyünde yaşayan 45 yaşındaki Kaplan, yaşlı anne ve babasına bakmak için zorunlu olarak bıraktığı eğitime yeniden başlamak için 26 yıl aradan sonra üniversite sınavına girdi.
Babası Abdulbaki Kaplan’a (76) baktığı için dershaneye de gidemeyen Kaplan, aldığı kitaplarla hazırlandığı sınavdan 292 puan alarak, Osmaniye Korkutata Üniversitesi Gıda Teknolojisi bölümünde okumaya hak kazandı.

“Annemin de bu günleri görmesini çok isterdim”

Kaplan, 1987 yılında Kilis Kız Öğretmen Lisesi’nden mezun olup sınıf öğretmenliğini kazandığını ancak çıkarılan bir kanun ile haklarının ellerinden alındığını söyledi. O günden bu yana okuma azmi ile yaşadığını ifade eden Kaplan, maddi imkansızlıktan dolayı eğitimine devam edemediğini söyledi. Bu yıl dershanelerden edindiği kitaplarla hazırlandığı üniversite sınavında 292 puan alarak Osmaniye Korkutata Üniversitesi Gıda Teknolojisi Bölümünü kazandığını belirtti.
Medine Kaplan, bir yandan üniversiteye hazırlandığını bir yandan da babasına baktığını anlatarak şöyle konuştu:
“Bu yıl ilçe merkezindeki bazı dershanelere giderek çalışmak için kitap aldım. Hem üniversite sınavlarına hazırlandım hem de babama baktım. Bu şartlarda girdiğim sınavdan yeterli puanı alarak gıda teknolojisi bölümünde okumaya hak kazandım. Çok mutluyum. 7 yıl önce kaybettiğim annemin de bu günleri görmesini çok isterdim.”

Haberin Devamı

Babasına artık ağabeyleri bakacak

Kaplan, eğitimine devam etme isteğini ailesi ile paylaştığını belirterek, aile fertlerinden babasına bakacaklarına dair söz aldığını ve babasına artık ağabeylerinin bakacağını söyledi. Eğitimini sürdürmek için maddi durumunun yetersiz olduğunu anlatan Kaplan, tek geçim kaynaklarının babasının 3 aylık yaşlılık maaşı olduğunu anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!