40 bin öğrenci Kur'an öğrenecek

Güncelleme Tarihi:

40 bin öğrenci Kuran öğrenecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2013 15:51

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan işbirliği ile Sakarya’da bin 137 noktada 40 bin öğrenci din eğitimi alacak.

Haberin Devamı

"Bu yaz, Kur'an'ı gönlüne yaz" sloganıyla başlayan yaz Kur'an kurslarında, öğrenciler, dini eğitimin yanında, çeşitli sportif faaliyetleri, piknik ve bilgi yarışmalarıyla tatillerini geçirecek.
Diyanet İşleri Başkanlığınca yürütülen çalışma ile 24 Haziran'da başlayan Kur'an kurslarında, Sakarya genelinde bin 137 noktada eğitim verilecek. İlçede geçen yıl 38 bin çocuğun Kur'an-ı Kerim öğrendiği etkinlikte, bu yaz yoğun ilgi nedeniyle dışarıdan kurs eğitmeni alınarak, Müftülükçe açılan kurslara, 40 bin öğrencinin kayıt yaptırması bekleniyor.
Okulların tatile girmesiyle İl müftülükleri tarafından 9 hafta süreyle  açılan kurslara gelen öğrenciler kursta, Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra namaz, güzel ahlak, Hazreti Muhammed'in hayatı gibi dini bilgiler alanında eğitim alacak. Diyanet işleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle kursiyerler din eğitimi görecek.

Haberin Devamı

"Hedefimiz, temel İslami kuralları ve bilgileri çocuklarımıza vermektir"

Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, geçen yıl 19 bin 500'ü erkek 18 bin 500'ü de kız olarak toplamda 38 bin kişinin  kurslara kayıt yaptırdığını, bu yıl ise 40 binin üzerinde kayıt beklediklerini
söyledi. Bu sene kurslara taleplerin yoğun olduğunu anlatan Serenli, eğitim verecek görevlilerin alanında otorite olan, işi bilen öğretim üyeleri veya ehil kişilerden eğitim aldığını belirtti.
Serenli, amaçlarının 8 ayın sonunda yorulmuş kursiyerleri sıkmadan, din eğitimi vermeye çalıştıklarını ifade ederek şöyle konuştu:
"Oyunlarla değişik etkinliklerle temel dini bilgileri ve Kur-an eğitimi vermeye çalışıyoruz. Diyanet işleri Başkanlığımızın Gençlik Spor Bakanlığı ile yaptığı protokol çerçevesinde öğrencileri gerçekleştireceğimiz sportif faaliyetlere katılmasını sağlayacağız. Öğrencilerimize kurslarımızda daha çok camilerimizi, ibadetlerimizi, temel İslami bilgileri öğretmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimiz 2 ay süren kurslarımızda Kur'an'ı belki tam anlamıyla öğrenemeye bilirler ama bizim hedefimiz, temel İslami kuralları ve bilgileri çocuklarımıza vermektir."

Haberin Devamı

Müftülükçe yetkilendirilen bin 137 noktada din görevlisi çalışacağını aktaran Serenli, kurslarda imamların, müezzinlerin ve kayyım öğreticilerinin eğitim vereceğini söyledi. Serenli "Öğreticilerin yeterli olmadığı durumda dışarıdan Kur'an kursu öğreticiliği vasıflarını taşıyan, ilahiyat mezunu veya imam hatip  lisesi mezunu kişileri kurslarımızda görevlendiriyoruz" dedi.
Serenli, yaz Kur'an kurslarında devam mecburiyeti olmadığını belirterek, "Velilerimizden daha duyarlı olmalarını, çocukları yormadan vereceğimiz eğitim faaliyetine katkı sağlamalarını talep ediyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!