300 bin katılımcı Avrupa’ya gitti

Güncelleme Tarihi:

300 bin katılımcı Avrupa’ya gitti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2014 16:18

Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu, son 10 yılda yaklaşık 100 bin proje başvurusu aldıklarını belirterek, "Bunların 24 binine finansman desteği sağladık. Yaklaşık 400 bin kişi katılımcı olarak bu projelerden faydalandı. Bunun da yaklaşık 300 bini de Avrupa'daki faaliyetlere katılarak, staj, eğitim gibi çalışmalarda yer aldı" dedi.

Haberin Devamı

AB Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus + (plus) Merkezi Projeler Bilgilendirme Toplantısı, yüksek öğretim kurumları ve meslek örgütlerinden temsilcilerin katılımı ile Taksim Elite World Hotel'de yapıldı. Toplantıda, "Erasmus + Sektörel Beceri Ortaklıkları ve Bilgi Ortaklıkları" projeleri ele alındı. Ayrıca bazı proje sahipleri, projeleri hakkında sunum yaptı.

Kamiloğlu konuşmasında, 2004'ten beri yürüttükleri programların bu yılın başından itibaren yeni bir döneme girdiğini ve bu dönemi "Erasmus +" olarak adlandırdıklarını söyledi.

Bu dönemde önemli işlere imza attıklarını anlatan Kamiloğlu, "10 yılda yaklaşık 100 bin proje başvurusu aldık ve bunların 24 binine finansman desteği sağladık. Yaklaşık 400 bin kişi katılımcı olarak bu projelerden faydalandı. Bunun da yaklaşık 300 bini de Avrupa'daki faaliyetlere katılarak, staj, eğitim gibi çalışmalarda yer aldı" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Proje başvurusunda Avrupa'da birinciyiz"

Kamiloğlu, proje başvurusu sayısı bakımından Avrupa'da ilk sırada yer aldıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:
"Son dönemlerde hep ilk sıradayız. Bu yılın rakamlarına bakınca da bu durum devam ediyor. Yaklaşık 6 bin civarında proje başvurusu aldık ve bin civarındakine de destek sağladık. Geçmiş dönemde dörtte birine finansman desteği sağlıyorduk ama bu yıl bu oran altıda bire düştü. Bu bakımdan önümüzdeki dönemlerde daha kaliteli projelerin hazırlanması hayati önem arz ediyor."

Yeni dönemde önemli yenilikler getirdiklerini belirten Kamiloğlu, "Farklı kurumlar arasında stratejik ortaklıklar kurmayı amaçlayan bir dönem başlattık. Artık farklı kurumların birbirinden yeni şeyler öğrenecek, tecrübelerini birbirlerine aktaracak şekilde projeler yapması önceliklerimiz arasında yer alıyor" diye konuştu.

Kamiloğlu, söz konusu kurumların bu şekilde oluşturduğu işbirliğinin, ülkenin kalkınma sürecine doğrudan katkı sağlayacağını anlatarak, şunları söyledi:
"Yeni dönemdeki bir başka yenilikte merkezi projeler. Erasmus + programı altındaki projeler başvuru yerleri bakımından ülke merkezli projeler ve merkezi projeler olmak üzere ikiye ayrılıyor. Birincisi doğrudan ajansımıza yapılan projeler. Diğerini ise Brüksel'deki Yürütme Ajansı'na yapılan projeler olarak adlandırıyoruz. Merkezi projelerde benzer şekilde başvurusu sayısını arttırmak, önümüzdeki dönem önceliklerimiz arasında yer alıyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!