30 okul, tanıtım için stant açtı

Güncelleme Tarihi:

30 okul, tanıtım için stant açtı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2019 16:56

Harbiye Askeri Müzesi’nde, ‘Lise Tanıtım ve Kariyer Planlama’ etkinliği düzenlendi. Programda, hem okul tercihinde dikkat edilmesi gerekenler anlatıldı hem de çocuklar stantları gezerek bölgedeki okulları tanıma imkânı buldu. Stantları, yaklaşık 4 bin öğrenci, velileriyle birlikte ziyaret etti.

Haberin Devamı

İstanbul Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Kendimi Tanıyorum Okulumu Seçiyorum’ temalı ‘Lise Tanıtım ve Kariyer Planlama’ etkinliğinde 30 okul, tanıtım standı açtı. Programa 35 okuldan, birçok öğrenci katıldı. Harbiye Askeri Müzesi’nde düzenlenen ‘Lise Tanıtım ve Kariyer Planlama Günü’nde Şişli Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Recep Ali Usta, lise seçimiyle ilgili tavsiyelerde bulundu. Başarılı Türk bilim insanları, sporcular ve komedyenlerden örnekler veren Usta, iyi bir lisenin, geleceği nasıl şekillendirdiğini anlattı.

ÖĞRENCİLER, LİSELER HAKKINDA BİLGİ EDİNME FIRSATI BULDU
Şişli Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Recep Ali Usta etkinlikle ve okul seçiminde dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili şunları söyledi:
"Rehber öğretmenlerimiz, öğrencilerin liselerle ilgili bilgileri olmadığını söyledi. Etkinliği bu nedenle düzenlemek istedik. Ortaokul öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik böyle bir karar aldık. Şu an Şişli’deki bütün liseler, okullarında eğitim gören öğrencileriyle birlikte burada. Öğrenciler de liseler hakkında bilgi edinme fırsatı buldu. İlçedeki bütün okullara davetiye gönderdik. Gerekli idari izinleri de aldık. Bu stantları, 2 bin 154 devlet okulu öğrencisi, velileriyle birlikte ziyaret etti. Özel okullardan da katılım oldu. Toplamda 3-4 bin öğrenci, veli ve öğretmen burayı gördü ve bilgi edindi. Üniversitelere yönelik tanıtım organizasyonları da oluyor. Ama bunun daha erken yaşta başlaması lazım. Biz bunu her yıl yapmayı planlıyoruz. Çünkü nitelikli okul sayısı azaltılacak. Temel liseler kapanacak, onların yerine farklı okullar açılacak. Dershaneler kapanacak. Haliyle, lise seçimi hiç olmadığı kadar önem kazanacak. Bu organizasyonları artırıp öğrencilerin doğru bilgiye ulaşmalarını sağlayacağız. Çocukların kendilerine uygun liseye, doğru üniversiteye gitmesini istiyoruz. Önümüzdeki yıl etkinliğe İstanbul’un diğer ilçelerinden de öğrencilerin katılmasını istiyoruz.

Haberin Devamı

30 okul, tanıtım için stant açtı

Haberin Devamı

OKULDAN ÖNCE KENDİNİZİ TANIYIN
Öğrencilere okuldan önce, kendilerini tanımalarını öneriyoruz. Önce kendini tanıyacak. Sonra, yetenekleriyle ilgisi olan okulları tanıyacak. Buna göre bir tercihte bulunacak. Okul seçerken öncelikle dikkat edecekleri şey; hedefleri, yetenekleri ve ilgileriyle uyumlu, sosyal, kültürel, bilimsel, sportif beklentilerini karşılayabilecek bir okul olması. Sadece akademik başarıya ya da okulun popüler olmasına göre değil, okulun onu geleceğe nasıl hazırladığıyla ilgili noktalara da dikkat edilmesi gerekiyor. Gerçekleştirdiğimiz sunumlarda da öğrencilere bunları anlatmaya çalıştık. Öğrenciler okulları tanırken, kendilerine ne kadar hitap ettiğine baksın. Kişilikleriyle ne kadar uyumlu bir okul olduğunu düşünsünler. Velilere ise bu karar döneminde, onların sorumluluklarını almalarını değil, paylaşmalarını tavsiye ediyorum. Pek çok çocuğun gideceği okula velisi karar veriyor. Karar çocuğun olmalı. Velilerin yapması gereken, çocuğunun doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak. Karar sürecinde ona destek olması. Fakat veliler çocukların rolünü alıyor. Tercihleri kendileri yapıyor. Çocuklar da okul, beklentilerini karşılayamadığı için mutsuz oluyor."

BAKMADAN GEÇME!