Öğretim üyelerinden dünya liderlerine barış mektubu

Güncelleme Tarihi:

Öğretim üyelerinden dünya liderlerine barış mektubu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2014 10:51

‘Bilim Barış Elçileri’ çatısı altında toplanan 21 akademisyen, ABD Başkanı Obama’nın da içinde bulunduğu dünya liderlerine mektup gönderdi.

Haberin Devamı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öncülüğünde oluşan ‘Bilim Barış Elçileri’, ABD Başkanı Barack Obama’nın da içinde bulunduğu dünya liderlerine mektup gönderdi. GAÜN’den yapılan açıklamaya göre, Sanko, Hacettepe, Bahçeşehir, Acıbadem, Marmara ve Boğaziçi Üniversiteleriyle, İpek Yolu Kalkınma Ajansından 21 akademisyenin imza attığı mektuba, dünyanın farklı noktalarında görev yapan öğretim üyeleri de destek verdi.
Bilimin sadece bilim için değil, toplumsal kalkınma ve barış için de yapılması gerektiği belirtilen açık mektupta, toplumsal kalkınma ve barışa vurgu yapıldı.
GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun açıklamada, Türkiye’nin başta Ortadoğu barışı olmak üzere dünya barışı için önemli bir misyon taşıdığını bildirdi. ‘Bilim Barış Elçileri’nin dünya liderlerine yaptıkları açık çağrıyı önemsediklerini belirten Coşkun, “Nitelikli insan yetiştirmenin yanında bilimsel bilgiyi üretmek ve bu amaçla araştırmalar yapmak da üniversitelerin görevleri arasında. Bilim ve bilgi insan içindir ve topluma kattığı değerler ölçüsünde önemlidir. Sürecin insanlığın huzuruna, toplumlara, kaynayan Ortadoğu coğrafyasında barışın sağlanması yolunda somut sonuçların ortaya çıkmasına vesile olmasını diliyorum” dedi.
GAÜN Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vural Özdemir de mektupta, temel olarak bilimin sadece bilim için değil, aynı zamanda toplumsal kalkınma ve barış gibi daha geniş ölçekli çıktılarının da olduğuna dikkat çektiklerini belirtti.
Bilim, barış ve kalkınmanın tüm toplumların öncelik listesinde olduğunu vurgulayan Özdemir, şunları söyledi:
“Ortadoğu’da barış hem Türkiye’yi hem de küresel sivil toplumu yakından ilgilendiriyor. Aldığımız geri dönüşümler son derece olumlu. Açık mektubumuzun, dünya liderlerini, bilimi sadece laboratuvara kısıtlı değil, aynı zamanda toplum kalkınması, sorumlu inovasyon ve barış diplomasisi için önemli yapıcı bir enstrüman olarak düşünmeleri için teşvik etmesini ümit ediyorum. Bu konuda toplumsal barış, kalkınma ve küresel dayanışmalar için önemli ilkesel tohum attık.”



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!