Kalite süreçlerine akademik komisyon desteği

Güncelleme Tarihi:

Kalite süreçlerine akademik komisyon desteği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2013 17:50

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, "Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde kalite süreçlerine katkı sağlamak amacıyla model geliştirici bir kurum olarak Yükseköğretim Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Komisyonu'nu (YÖDEK) tekrar canlandıracağız" dedi.

Haberin Devamı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ’nde düzenlenen "Uluslararası Yükseköğretimde Kalite Konferansı"nda konuşan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya, yükseköğretim sisteminin 10 yılda çok büyük bir dönüşüme sahne olduğunu söyledi.

Çetinsaya, yükseköğretimde yapılan vizyon belgesi çalışmalarında üç konunun öne çıktığını dile getirerek, istatistiklere bakıldığında yükseköğretim sisteminin niceliksel olarak büyüdüğüne değindi.

Bütün güçlerini bu niceliksel büyümeyi niteliksel büyümeye dönüştürmek için kullanmak durumunda olduklarını anlatan Çetinsaya şunları söyledi:

"İkinci olarak nitelikli öğretim üyesi yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu da bizi doktora eğitiminin kalitesine getiriyor. Üçüncü stratejik hedefimiz ise dünyadaki uluslararasılaşma süreçlerine dahil olmak ve bu süreçlerden beslenmek. Kalite süreçleri bütün bu hedeflerin buluşma noktası ve 2014 yılında üniversitelerle kalite çalışmalarına devam edeceğiz. Yükseköğretim mevzuatı yasa çalışmaları, anayasa değişiklikleri tartışmaları nedeniyle biraz gecikecek."

Gelecek yıl Türkiye'de kalite çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini belirten Çetinsaya, şöyle devam etti:
"Sakarya Üniversitesi Bilişim Fakültesi ile hazırladığımız kurumsal değerlendirme sistemini faaliyete geçirerek bunun da adımlarını atmaya başladık. Türkiye'deki tüm üniversitelerin bu sisteme dahil olması için çalışmalara başladık. Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde de kalite süreçlerine katkı sağlamak amacıyla model geliştirici bir kurum olarak Yükseköğretim Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Komisyonu'nu (YÖDEK) tekrar canlandıracağız."

Kaliteli olmak zorundayız

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da yükseköğretimde kalitenin uzun ömürlü sürdürülebilmesinin zor olduğunu dile getirerek, yükseköğretimin yeniden tanımlanması ve hizmet kalitesinin geliştirilebilmesi için rekabetin önemli hale geldiğini söyledi.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ise kalite kültürünün üniversitede yerleştirilmesinin ve bunun sürdürülmesinin kolay bir şey olmadığını vurgulayarak, "Gerçekten yetenek sahiplerinin aradan fırlamasına, gelişmesine müsaade edebilecek yüksek standartlar için uğraşmak, kaliteli olmak zorundayız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!