23 Nisan’da çocuklara bol eğlence seçenekleri var

Güncelleme Tarihi:

23 Nisan’da çocuklara bol eğlence seçenekleri var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 09:05

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96’ncı yılı şenlikler, gösteriler ve seminerler eşliğinde çocuklar ile kutlanacak. Etkinliklere aileler de eşlik edebilecek.

Haberin Devamı

Her yıl olduğu gibi bu sene de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çeşitli aktiviteler eşliğinde kutlanıyor. Ailelerin çocuklarla birlikte katılabileceği bazı etkinlikler şöyle:

23 Nisan’da çocuklara bol eğlence seçenekleri var

ŞENLİK

Çocuklar uçurtma uçuracaklar

Nesin Vakfı ise artık gelenek haline getirdiği şenliklerinin bu yıl 16’ncısını gerçekleştirecek. Şenliğe takılan aileler, bir yanda Okay Temiz’in ritim grubuyla davul çalan, diğer yanda uçurtma uçuran çocuklar görebilecek. Bu yıl diğer yıllarda yapılmayan “eve dönüş merasimi” de düzenlenecek. Saat 13.30 gibi vakıf bahçesinde düzenlenecek olan şenliğe 12.00’da Taksim AKM önünden ve Bakırköy Meydanından; ayrıca saat 11.00’da Kadıköy rıhtımdan otobüsler hareket edecek.

Haberin Devamı

Robin Hood, Arı Maya, Heidi geliyor

Mall of İstanbul AVM, 22-24 Nisan’da Robin Hood, Arı Maya, Alvin, Britney ve Heidi’nin çocuklarla buluşacağı “Çocuk Festivali” düzenleyecek.  AVM içindeki amfi tiyatroda gerçekleştirilecek festivalde çocuklar, Robin Hood ile hedef vurma oyunu gibi çeşitli oyunlar oynarken, Arı Maya’yla çiçek figürlü saksı boyama, Heidi ile pamuktan kuzu yapımı, Alvin ve Britney ile polimer kilden sincap yapımı atölye çalışmalarına katılabilecek.

23 Nisan’da çocuklara bol eğlence seçenekleri var

FESTİVAL

‘Uçurtma ve Masal Festivali’

Kadıköy Belediyesi’nin hazırladığı unutulmaya yüz tutan sokak oyunlarının oynandığı Sokak Oyunları Şenliği ise 24 Nisan Pazar günü 14:00-17:00 saatleri arasında Rasimpaşa Mahallesi Duatepe Sokak ve Hasanpaşa Mahallesi Yeni Duygu Sokak’ta yapılacak. Ayrıca,  bugün saat  14.00’ta Kadıköy İskele Meydanı Tören Alanı’nda bir araya gelecek çocuklar ile Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi öğrencileri birlikte çalıp, şarkılar söyleyecek. “Çocuk Gözüyle Barış Resim Yarışması”nın ödül töreni gerçekleşecek.

23 ve 24 Nisan da ise Özgürlük Parkı’nda 11.00-18.00 saatleri arasında “23 Nisan Çocuk Şenliği” düzenlenecek. Çocuklar; Geleneksel Çocuk Oyunları ve Fiziksel aktiviteler gerçekleştirecek, Uçan Masallar, Uçurtma ve Masal Festivaline katılabilecek. Ayrıca; Kukla Tiyatro Gösterileri, Kadıköy Belediyesi Arama Kurtarma Takımı (BAK) Eşini Bul Oyunu, Empati Sahnesi, Engineering For Kids ile Mühendislik Atölyeleri, Maskot Bando ve sürpriz hediyeler çocukları bekliyor olacak.

Haberin Devamı

Dünya çocukları Çorlu’ya geliyor

Tekirdağ Çorlu Belediyesi de bu yıl yedinci kez Uluslararası Çocuk Festivali’ni gerçekleştirecek. 23-28 Nisan’da düzenlenecek festival kapsamında Türkiye, Bulgaristan, Gürcistan, Kırgızistan, Makedonya, Paraguay, Romanya, Slovakya ve Ukrayna çocuk halk dansları toplulukları, şehir genelinde gösteriler yapacak. Festival, öğrencilerin farklı ülkelerden arkadaşlar edinmelerine ve onların kültürlerini tanımalarına da imkan sağlayacak.

YARIŞMA

Instagram yarışması yapılacak

Doğuş Grubu’nun Şahenk İnisiyatifi çatısı altında yürüttüğü “Oyunda Kal” platformu Instagram yarışmasına, platformun @oyundakal hesabını takip eden aileler, 7-11 yaş arasındaki çocuklarının fotoğrafını ve neden Daçka koçu olmayı istediğini anlatan kısa bir metni #oyundakal etiketiyle paylaşarak katılabilecekler. Paylaşılan içerikler, Doğuş Holding Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Bahar Erbengi, Darüşşafaka Doğuş İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kutluay, Darüşşafaka Doğuş Baş Antrenörü Oktay Mahmuti, Darüşşafaka Doğuş Takım Menajeri Ahmet Eran’dan oluşan bir jüri tarafından değerlendirecek. Yarışmayı kazanan şanslı çocuk Darüşşafaka Doğuş – Türk Telekom basketbol maçında antrenör olarak sahaya çıkmaya hak kazanacak ve Darüşşafaka Doğuş takımı formasına sahip olacak.

Haberin Devamı

TİYATRO

Kats Sahne, nisan ayı programında çocuk oyunlarına yer verecek. Çocuklardan ve doğadan ilham alarak hazırlanan Bilge Aşçı oyununda, sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı konusu çocuklara kuklalar eşliğinde anlatılacak. Ebeveynlerinde bu konu hakkında özenlerini dikkate alarak hazırlanan 50 dakikalık oyun bugün sahnelenecek.

25-30 Nisan’da düzenlenen “12. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali” kapsamında ise, 4 ülkeden 5 tiyatro grubu minik izleyicilerle buluşacak. İtalya, İspanya, Hırvatistan ve İran’dan grupların katılacağı festivalde, kukla, gölge oyunu, kara tiyatro, dans tiyatrosu, opera, bale ve sokak tiyatrosu gibi farklı tekniklerin kullanıldığı çocuk oyunları sahnelenecek, seminer ve söyleşiler gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Çocuklara sokak tiyatrosu

Maltepe Belediyesi de çocuklar için “Sokak Tiyatrosu Şenliği” düzenleyecek. Şenlik kapsamında 23 Nisan’da, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Çocuk Korosu, Erdem Nusret Karakaş ve Esin Tavukçular yönetiminde, 140 kişilik koroyla sahne alacak.  Animasyon ve sahne gösterileri, Hint dansı, müzik, dans etkinliklerinin yanı sıra ödüllü yarışmalar, yaratıcılık atölyeleri, balon kukla tiyatrosu ve sihirbaz gösterilerinin düzenleneceği şenlik, 24 Nisan’da sahnelenecek, “Yaşasın Cumhuriyet” isimli tiyatro oyunuyla sona erecek. 

OPERA

Kuruluşunun 11. yılını kutlayan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, Sihirli Flüt operasından esinlenerek hazırlanan ve 24 Nisan’da TİM Show Center’da sahnelenecek “Mozart’ın Sihirli Dünyası”nda ünlü operadan bölümler seslendirecek.

Haberin Devamı

ATÖLYE

Akbank Sanat’ın hazırlaıdığı “Linol Baskı” atölyesine katılabilecek çocuklar, “Oyuncak Heykel”, “Mini Mozaik”, “Eller Kollar Artık Hepsi Heykeller” atölyeleri ile profesyonel bir özgün baskı resim atölyesinde çalışma imkanı yakalayabilecekler.

Cupcake yapımı ve pasta süsleme sanatı

Çocuklar, Burgu Arjaan & Tango Arjaan by Rotana otellerinin Executive Şef’i Rafet İnce’nin sunumuyla en çok sevdikleri cupcakelerin nasıl yapıldığını öğrenecek, ardından da pasta süsleyecekler. Şenlik, cupcake yapımı ve pasta süslemeyle de sınırlı kalmayacak. Animatörlerin şişireceği balonlarla oynayıp yüzlerini istedikleri kahramanlar gibi boyatan çocuklar, yine animatörler eşliğinde oyunlar oynayacaklar. Etkinliklerin sonunda tüm çocuklara sertifika verilecek. Şenlik 11.00’da başlayıp 13.00 gibi sona erecek.

23 Nisan’da çocuklara bol eğlence seçenekleri var

Uzay ve Havacılık Mühendisliği Eğitimi

Amerika’da başlayan ve dünya çapında 150’den fazla noktada çocukların zihinsel ve bilişsel gelişimlerine destek olmayı hedefleyen Engineering For Kids (EFK) 23 ve 24 Nisan tarihlerinde Kadıköy Belediyesi tarafından Göztepe Özgürlük Parkı’nda düzenlenecek festivalde çocuklarla buluşacak. Festival boyunca kendi standında 5-12 yaş arası çocukları Uzay ve Havacılık Mühendisliği eğitimi kapsamında Pipet Roket atölyesiyle olarak ağırlayacak EFK, 23 Nisan coşkusu yaşayan çocuklara sosyalleşebildikleri bir ortamda eğitici ve öğretici bir eğitim sunacak. Eğitime ücretsiz olarak katılacak çocuklar için sürpriz hediye kartları da dağıtılacak.

Çocuklara meslek deneyimi

KidzMondo’ya gelen çocuklar seçtikleri meslekleri ebeveynleriyle birlikte deneyimleyecek, anne ya da babalarıyla birlikte dans & müzik odasında DJ, podyumda manken, program stüdyosunda kameraman, hastanede doktor, otelde resepsiyonist olabilecekler. Özel dans şovları ve tiyatro oyunlarını da izleyebilecek olan çocuklar ‘Happy Song Yürüyüşü’nde şarkılar eşliğinde şehir turu atacak. Ayrıca bayrama özel, bugün ve yarın tüm biletlerde her çocuk için 1 yetişkin girişi ücretsiz olacak.

23 Nisan’da çocuklara bol eğlence seçenekleri var

SERGİ

Yazar ve şair Sunay Akın’ın, “5000 Yıllık Hikaye: Oyuncak Sergisi” de ziyarete açılacak.    

‘Eğlenceli Bilim Sergisi’

Çocuklara eğlenerek öğrenebilecekleri bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayan The ZONE ise, IEG & 73 Organizasyon işbirliği ve Finansbank ana sponsorluğu ile çocukları ağırlayacak.  Trambolin Parkı ve Da Vinci Learning Atölyesi’nde ‘Eğlenceli Bilim Sergisi’ ve ‘Matematik Atölyesi’ çalışmaları ile daha birçok sürpriz aktivite 23 Nisan haftasında da çocukları ağırlamaya devam edecek. Matematiğin temel konularının eğlenceli ve interaktif şekilde işlendiği sergide çocuklar, Ortaokul Matematik Dersi Öğretim Programı’na uygun hazırlanmış ünite ve konu istasyonlarında, bilgilerini pekiştirerek arkadaşları ile birlikte hoş vakit geçirecekler.

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!