2017 TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

2017 TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 18:44

TEOG sonuçlarının ne zaman açıklanacağı binlerce öğrenci tarafından merak edilen konuların başında geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen TEOG sınavı tüm öğrencilerin güzel bir lisede okuyabilmesi için imkan sağlayacak. Yıl boyunca TEOG sınavı için çalışan öğrenciler, emeklerinin karşılığını almayı bekliyorlar. Peki, 2017 TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu, mazeret sınavlarının tamamlanmasının ardından öğrenciler için araştırma konusu oldu. Liseye geçiş yapmak isteyen öğrencilerin merakla beklediği TEOG sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açılacak. Peki, TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, adayların merakla araştırdığı konu ve puan hesaplama işlemi hakkında detaylı bilgiler.

TEOG sınavının tamamlanmasının ardından sonuç açıklama tarihini merak eden on binlerce öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı  üzerinden araştırma gerçekleştirdi. Bakanlığın internet sitesinde yer alan bilgiye göre sonuçları Haziran ayı içerisinde  açıklanacak. Okulların kapanmasına bir hafta kala açıklanan TEOG sonuçları, geçtiğimiz yıl 8 Haziran tarihinde açıklanmıştı. Bu yıl okulların 9 Haziran tarihinde kapanacağı düşünülürse, sonuçların 31 Mayıs ya da 1 Haziran tarihinde açıklanacağı öngürülebilir.

Haberin Devamı

TEOG SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

TEOG sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş'' yapmaları gerekmektedir. Ardından Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapabilirler. e-Okul VBS üzerinden sadece TEOG sınav sonuçları değil aynı zamanda öğrencinin en son notları ve en son devamsızlık bilgisine de ulaşılabiliyor.

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

MEB'in kullanıma sunduğu TEOG Puan Hesaplama sistemi sayesinde öğrenciler, puanlarını tahmini olarak hesaplayabilirler. Bunun için aşağıdaki linkten TEOG PUAN HESAPLAMA ekranına giriş yapılması gerekiyor.

TEOG PUAN HESAPLAMA SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

MAZERET SINAVLARI NE ZAMAN?

Çeşitli sebeplerle sınava katılım sağlayamayan öğrenciler için TEOG mazeret sınavları 20-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ortak sınav/sınavlara girmeyen öğrencilerden mazeretleri okul müdürlüğünce uygun görülenlerin mazeret sınavları, yukarıda belirtilen tarihlerde yapılacaktır. Mazeret sınavları da her gün tek oturumluk üç ders sınavı tek oturum olmak üzere iki günde iki oturum şeklinde Bakanlık tarafından belirlenecek okullarda yapılacaktır.

Haberin Devamı

Sınav günü mazeretli/mazeretsiz olarak ortak sınavlara girmeyen veya mazeretlerini ortak sınavlardan önce bildiren öğrencilerin bilgileri sınavların yapıldığı gün her bir ders yazılısından sonra veya son ders yazılısının ardından e-Okul Sistemi’ne okul müdürlüğü tarafından işlenecektir.

Mazeret sınavına katılması uygun görülen öğrencilerin bilgileri sınavlar tamamlandıktan sonra e-Okul Sistemi’ne 5 (beş) iş günü içerisinde girilecektir. Bu süre tamamlandıktan sonra gelen talepler işleme alınmayacak olup sorumluluk okul müdürlüğüne ait olacaktır.

BAKMADAN GEÇME!