LYS için uzmanlardan öneriler! 2017 LYS ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

LYS için uzmanlardan öneriler 2017 LYS ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 16:16

LYS ne zaman yapılacak sorusuyla birlikte birçok öğrenci, hayallerindeki üniversiteyi kazanabilmek için katılım gösterecekleri sınavların hangi tarihte yapılacağını teyit etmek istedi. LYS sınav tarihleri, 10-11 ve 17-18 olmak üzere iki haftada 5 sınav halinde dağılım gösterecek İşte, ÖSYM'nin LYS tarihleri ile ilgili açıkladığı detaylar ve uzmanların LYS'ye gireceklere tavsiyeleri

Haberin Devamı

2017 LYS ne zaman yapılacak sorusu binlerce öğrenci tarafından oldukça merak konusu olmaya başladı. LYS sınav giriş yerleri geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından açıklanmıştı. Şimdi sınav yerlerini öğrenen öğrenciler, kritik sınavın hangi tarihlerde yapılacağını araştırıyor. Peki, 2017 LYS ne zaman yapılacak? İşte, LYS'ye gireceklere önemli öneriler.

LYS TARİHLERİ

Sosyal bilimler sınavı (LYS-4) 10 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da, matematik sınavı (LYS-1) 11 Haziran Pazar günü saat 10.00'da, fen bilimleri sınavı (LYS-2) 17 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da, yabancı dil sınavı (LYS-5) aynı gün saat 14.30'da, edebiyat-coğrafya sınavı (LYS-3) ise 18 Haziran Pazar günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

ÖSYM, SINAV HAKKINDA  TÜM DETAYLARI BARINDIRAN VİDEO YAYIMLADI

Haberin Devamı

ÖSYM, internet sitesi üzerinden sınavla ilgili tüm detayları barındıran bir videoyu adaylarla paylaştı. Kısa cevaplı sorulardan, adayların yanına alabileceği materyallere kadar birçok detayı içinde barındıran video, öğrencilerin bölüm tercihini de içerisinde barındırıyor. 

LYS’YE GİRECEKLERE ÖNERİLER

Son birkaç güne kadar çalışmayı sürdürmek gerekiyor. Bunu da daha çok test çözümüyle yapmanın teknik anlamda çok önemli bir katkısı var. Tavsiyemiz birbirine benzer içerik ve nitelikte dar bir alanda çok soru çözmek yerine birbirinden farklı içerik ve nitelikte, geniş bir alanda soru cevaplandırmak.
Bir dersteki zaaf noktalarınızı az çok bilir ve bu zaafların üzerine gidecek çalışmalar yaparsanız, önceliği buna verirseniz daha doğru bir strateji uygulamış olursunuz.

Sınav yaklaştığında çalışmanın süresini ve çözülen soru sayısını artırmak doğru bir yaklaşım. Ancak bunu yaparken bedenin fizyolojik gereksinimleri de dikkate alınmalı. Günlük uyku, beslenme ve dinlenme süreleri dikkate alınarak yapılacak bir çalışma sahaya olumlu yansır. Bazen bir derste yaşanan zihin yorgunluğu, bir başka ders çalışılarak da atlatılabilir. Eğer az çalışıyorum kaygısını yaşıyorsanız, bu da içinizi rahatlatma taktiği. Yorulduğunuzu hissedinceye kadar çalışmayı sürdürebilirsiniz. Ne zaman okuduğunuz zihninizde karışmaya başladıysa masa başından kalkıp biraz mola vermenin zamanı gelmiştir. Eğer bu da sıklıkla oluyorsa, o zaman o konuya ilişkin algı, yargı ve bilgi eksiğinizin fazla olduğundan söz edebiliriz.

Haberin Devamı

BAŞARI UYKU VE DİNLENME DÜZENİNDE GİZLİ

Uyku ve beslenme canlı bedeninin en hayati fizyolojik gereksinimleri. Sağlıklı bir zihinsel aktivite ancak sağlıklı bir uyku, dinlenme ve beslenme düzeniyle sağlanabilir. Uyku dengesi bozuk bir adayın beyin fonksiyonları da doğru ve sistematik çalışmaz. Akson ve dendritler arasındaki elektriksel iletişim sekteye uğrar ve bu da öğrenme, mantık ve muhakeme gücünü kullanma, analiz ve sentez yapabilme, yorumlayabilme becerisine olumsuz yansır. Bütün bilgiler birbiriyle karışır. Özellikle konsantrasyon sorunu en fazla uyku halinde yaşanır.ü

Sınava hazırlığın son döneminde de uyku süresi günde 6 saatten daha az olmamalı. İdeali 7-8 saat. Uykusuzluğa nispeten alışmış adaylar “Zihin fonksiyonlarım tam manasıyla işliyor” diye düşünse bile bu doğru değil. Mutlaka bir yerlerde bir zihinsel performans kaybı yaşanıyor. Dikkat dağınıklığının, basit hataların en çok yapıldığı durum düzensiz uyku. Bir de küçük ayrıntılar en fazla uyku yetersizliklerinde gözden kaçar.

Haberin Devamı

BESLENME ALIŞKANLIKLARI DA ÖNEMLİ

Günümüzde gençlerin tükettiği pek çok gıda, sadece damakta lezzet bırakan ve midede doygunluk hissi yaratan ancak zihni fonksiyonlara aynı ölçüde yansımayan gıdalar. Ayaküstü beslenme stilinden sınava hazırlık döneminde uzak durmak gerekiyor. Özellikle baharın gelmesi ve havaların ısınmasıyla daha çok bitkisel gıdalarla beslenmek, vücudun gerektirdiği protein, karbonhidrat, mineral, su, vitamin ve yağı da doğal besin maddelerinden almak çok yararlı. Bu mevsime has bol meyve tüketimi zihni fonksiyonlara olumlu yansıyacak. Kuruyemiş ve şekerli gıdalar da gerekli enerjiyi sağlamakta yararlı olacak. Süt ve ürünlerini ise özellikle uyku öncesi almak rahat bir dinlenme açısından faydalı. Gazlı içecekler, fazla miktarda kahve ve çay tüketimi de bedeni yorabilir, aman dikkat.

Haberin Devamı

Bu dönemde temel beslenme alışkanlıklarınızda çok önemli bir değişikliğe gitmeyin. Ayrıca kesinlikle diyet programları uygulamamanız da gerekiyor. Hekim gözetiminde bitkisel ilaçlar kullanılabilir ama kimyasal ilaçlarla ayakta durmaya kesinlikle çalışmayın. Sınava doğal halinizle hazırlanmak ve girmek en doğru olanı. Tüm bunlar sınava hazırlık sürecinin magazin kısmı, Pazar keyfi bile olsa önemli. Sonuçta siz bir beden işçisi değil, beyin emekçisisiniz. Onu çalışarak değil ancak yanlış yaşam biçimiyle yorabilirsiniz, unutmayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!