YGS sonucu ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

YGS sonucu ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 09:45

2016 YGS sınavına sadece 1 gün kaldı. 3 Mart Pazar günü yapılacak olan YGS sınavı sonrasında sınava giren öğrenciler '2016 YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusuna yanıt arayacaklar. ÖSYM, YGS sınav sonuç tarihini sınav takviminde belirtti. İşte; YGS sonuçlarının açıklanacağı tarih.

Haberin Devamı

Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), 13 Mart 2016 Pazar günü gerçekleşecek. Bu yıl ki Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS)'nin ilk basamağı olan YGS'ye 2 milyon 178 bin 563 öğrenci girecek. YGS 2016 sınavı 173 il/ilçe sınav merkezinde yapılacak.

Sınav yaklaşık 7 bin 300 binada, 117 bin salonda ve 303 bin sınav görevlisi gözetiminde gerçekleşecek. 13 Mart saat 10:00'da tek oturum halinde yapılacak olan YGS sınavına başvuran adayların sınav yerleri belli oldu. Adaylar sınav yerlerini gösteren YGS sınav giriş belgelerini ais.osym.gov.tr internet sitesinden TC kimlik no ve aday şifrelerini girerek alabilecekler.

YGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YGS 2016, 13 Mart Pazar günü saat 10:00'da tek oturumda yapılacak. Sınavda öğrencilere 160 dakika sınav süresi verilecek. Sınavda Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 ayrı dersten 40'ar soru, toplamda ise 160 soru sorulacak. Adayların verdikleri cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirilecek.

Haberin Devamı

ÖSYM, bu yıl YGS adayları için bir yenilik yaptı. YGS sınav sonuçlarının açıklanma tarihine ÖSYM sınav takviminde yer verdi. ÖSYM sınav takvimine göre YGS sınav sonuçları 25 Mart 2016 Cuma günü açıklanacak.

YGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR? YGS SINAVINA GELİRKEN NELER GETİRİLMELİ?

YGS sınavına girecek olan adaylar, sınav giriş yerini gösteren sınav giriş belgesini ais.osym.gov.tr internet sitesine T.C. Kimlik No ve aday şifrelerini girerek temin edebilirler. ÖSYM AİS sisteminden edinilecek YGS sınav giriş belgesi renkli ya da siyah-beyaz olarak çıktısının alınması gerekmektedir. Bu belgenin sınav günü adayın elinde olması zorunludur. Aksi halde aday sınava giremez. 

YGS sınav giriş belgesinin ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin belirlediği bilgilerin dışında herhangi bir yazı, resim veya işaret olmamalıdır. 

Adaylar sınav giriş belgesinin dışında sınava girebilmeleri için nüfus cüzdanı/TC kimlik kartı veya pasaportlarını da yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!