YGS Başvuruları Sona Erdi!

Güncelleme Tarihi:

YGS Başvuruları Sona Erdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2016 09:28

Üniversiteye giriş için ilk adım olan 2016 YGS sınavı başvuruları başladı. Milyonlarca öğrencinin merak ettiği YGS başvuruları ne zaman bitecek?, YGS başvurusu nasıl yapılır?, YGS ücreti hangi bankaya yatırılır?, YGS para yatırma nasıl yapılır? gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Lise son sınıf ve mezun durumda olan öğrencilerin istedikleri Üniversiteye giriş yapabilmeleri için katıldıkları Üniversite sınavlarının ilk adımı olan YGS başvuruları başladı. 

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ilk aşaması olan YGS 2016 başvuruları 6 Ocak - 20 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Peki; 2016 YGS başvurusu nasıl yapılır?, 2016 YGS başvuru harç ücreti ne kadar?, YGS paraları hangi bankaya yatırılacak? İşte detaylar...

YGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR? YGS ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

2016 YGS sınav ücreti: 55 TL

2016 LYS sınav ücreti: 35 TL (Girmek istediğiniz her bir LYS için)

Sınavsız geçiş başvuru ücreti: 15 TL

Başvuru hizmeti ücreti: 3 TL

ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden yeniden şifre edinme ücreti: 5 TL

Haberin Devamı

ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden fotoğraf güncelleme ücreti: 10 TL

YGS başvuruları 6 Ocak 2016 tarihinde başlayıp, 20 Ocak 2016 tarihinde bitecektir. Ücretleri yatırmak için son gün 21 Ocak 2016'dır.

YGS Başvuruları Sona Erdi

2016 YGS Sınavı 13 MART 2016'da yapılacak

YGS, 13 Mart Pazar günü yapılacak. ÖSYM bu yıl adaylar için bir yenilik yaparak, sınav sonuçlarını açıklama takvimini de belirledi. YGS sonuçlarının 25 Mart’ta açıklanması planlanıyor. Bu sınavda baraj puanını geçen adaylar ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) girmeye hak kazanacak.

YGS Başvurusu Nasıl YapılırYGS Başvuru Formu Nereden Alınır?

Halen öğrenim gören Lise son sınıf öğrencileri YGS başvurularını, kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden alacakları YGS başvuru formu doldurarak yapabilecekler. Diğer adaylar ise başvuru merkezleri ya da sınav koordinatörlüğüne giderek kişisel bilgileri ve sınava girmek istedikleri yer tercihlerini bildirmek suretiyle YGS başvurusu yapabilirler. Tüm işlemleri tamamlayan adaylar son olarak sınav ücretini yatırarak başvuru sürecini tamamlayabilecekler.

YGS Başvuruları Sona Erdi

Haberin Devamı

YGS sınav ücretleri, YGS sınav kılavuzunun son sayfasında bulunan bankalardan birine veya ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan ''Ödemeler'' alanından kredi kartı/banka kartı aracılığıyla yatırılabiliyor.

YGS BAŞVURUSUNDA NELER DİKKAT EDİLMELİ?

ÖSYM, sınava girecek adayların başvuru, sınav öncesi, anında ve sonrasında yapılacaklar konusunda bilgilenmeleri için ''2016 ÖSYS Aday El Rehberi'' kılavuzunu yayınladı.

2016 ÖSYS Aday El Rehberi indirmek için tıklayınız

2016 ÖSYS Aday El Rehberi kılavuzunda adayların başvuru için dikkat etmeleri gereken noktalardan bazıları şöyle sıralandı.

“-Başvuru merkezi görevlisinin bilgilerinizi ve fotoğrafınızı elektronik ortama aktardıktan sonra size vereceği Aday Başvuru Formu çıktısını dikkatle kontrol ediniz ve imzalayarak görevliye veriniz. Başvuru merkezince onaylanmış bu formu özenle saklayınız. Başvurunuz tamamlandıktan sonra ortaya çıkabilecek yanlışlıktan veya eksiklikten sorumlu olduğunuzu unutmayınız.

Haberin Devamı

-Başvuru sırasında her adaya şifre verilir. Bu şifre adayın kendisine özgüdür. Başvuru bittikten sonra Aday İşlemleri Sistemi’ne (https:// ais.osym.gov.tr) girerek bu şifreyi sadece kendisinin bildiği ve başkası ile paylaşmayacağı bir şifre ile değiştirilmeli. Adayların, ÖSYM ile her türlü işlemleri T.C. Kimlik Numarası ve bu şifre üzerinden gerçekleştirildiğinden, size özgü olan bu şifrenin bir başkası tarafından kötü amaçlı kullanılabileceğini unutmayınız.

-İşlemleriniz tamamlandıktan sonra Aday İşlemleri Sistemi’ne girerek bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz. Eksik veya değiştirilmesi gereken bilgileriniz var ve bu değişikliğin yapılmasına sistem tarafından izin veriliyor ise değişikliği yapabilirsiniz.”

Haberin Devamı

LYS BAŞVURULARI 4 Nisan 2016 - 14 Nisan 2016 arasında

LYS başvuruları 4 Nisan 2016 -14 Nisan 2016 tarihleri arasında alınacak. Haziran ayında beş oturumda düzenlenecek ve sonuçları da 18 Temmuz’da açıklanacak. LYS takvimi ise şöyle:

LYS - 4 (Sosyal Bilimler): 18 Haziran
LYS-1 (Matematik): 19 Haziran
LYS-2 (Fen Bilimleri) ve LYS-5 (Yabancı Dil): 25 Haziran
LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya): 26 Haziran

BAKMADAN GEÇME!