2016 ALS sınav giriş yeri sorgulama

Güncelleme Tarihi:

2016 ALS sınav giriş yeri sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 11:10

Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda öğrenim görecek öğrenciler için yapılan ALS sınavı için giriş yerleri belli oldu. 3 Nisan'da yapılacak ALS sınavı giriş yerlerinizi ÖSYM aday işlemleri sayfasında görüntüleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

3 Nisan 2016 tarihinde, saat 09:30’da uygulanacak olan 2016 Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavına (2016-ALS) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir.

ALS SINAV GİRİŞ YERLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ..

Yazılı sınavda adaylara, ilköğretim (ilkokul-ortaokul) düzeyinde bir test uygulanacaktır.

Türkçe okuduğunu anlama, Türkçeyi doğru kullanma (30), Sosyal Bilimlerdeki temel kavram ve ilkelerle düşünme (Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (7), Millî Tarih (4), Türkiye Coğrafyası (4)), Matematiksel ilişkilerden yararlanma gücü (30) ve Fen Bilimlerindeki temel kavram ve ilkelerle düşünme (Fizik (9), Kimya (8) ve Biyoloji (8)) ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır.

Haberin Devamı

Adaylar sınava girerken yanlarında sınav giriş belgesi ve nüfus cüzdanı bulundurmak zorundalar.

İKİNCİ AŞAMAYA KİMLER GEÇEBİLECEK?

Yazılı sınav sonuçları ÖSYM Başkanlığı tarafından açıklandıktan sonra adayların ikinci seçim aşamalarına çağrılma durumu ve Kuvvet Komutanlıkları tarafından belirlenen taban puanlar, Mayıs ayının sonunda www.tsk.tr ve www.dzkk.tsk.tr adresinde ilan edilecektir.
Yazılı sınav için belirlenecek baraj puanını aşan adaylar, ikinci seçim aşamalarına katılmaya hak kazanacaklardır. İkinci seçim aşamaları aşağıdaki bölümlerden oluşmaktadır:

a) Ön Sağlık Muayenesi
b) Bedeni Yeterlilik Testleri
c) Psikoteknik Testi (Yalnız Hv.K.K.lığı için)
ç) Müzik Yetenek Testi (Yalnız Bando Astsubay Hazırlama Okulu için)
d) Mülakat
e) Sağlık Muayenesi

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi Komutanlığınca yazılı sınav sonucuna göre belirlenen baraj puanlarını aşan adayların, 2. seçim aşamalarının yapılacağı Hava Harp Okulu Komutanlığında hazır bulunacakları tarih www.tsk.tr ve www.dzkk.tsk.tr internet adreslerinde yayımlanacaktır. Adayların adreslerine ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır.

Haberin Devamı

Yazılı Sınavda belirlenecek baraj puanlarını aşan tüm adaylar, 2. seçim aşamasına katılmaya hak kazanmış olurlar. Okula girmeye hak kazanmış sayılmazlar. Kuvvet Komutanlıklarının baraj puanlarını aşan adaylar, belirlenen tarihte Hava Harp Okulu Komutanlığında yapılacak olan Ön Sağlık Muayenesi, Bedeni Yetenek Sınavı, Psikoteknik Testi (Yalnız Hv.K.K.lığı için), Müzik Yetenek Testi (Yalnız Bando Astsubay Hazırlama Okulu için), Mülakat ve Sağlık Muayenesi aşamalarından geçeceklerdir.

GENEL DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

Adayların başarı değerlendirmesi, yazılı sınav sonucunda alınan ALS Puanı ile 2.seçim aşamasında elde edilen bedeni yetenek, mülakat ve Hv.K.K.lığı adına alınacak öğrenciler için uygulanan psikoteknik test sonuçlarına göre hesaplanacak performans puanlarına göre yapılır. Performans puanlama sistemiyle ilgili bilgiler aşağıda olduğu gibidir.

Haberin Devamı

Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları ile Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Performans Puanlaması;
(ALS Puanı * 0,70) + (Bedeni Yetenek Puanı * 0,05) + (Mülakat Puanı * 0,25) formülü kullanılarak hesaplanır.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Performans Puanlaması;
(ALS Puanı * 0,70) + (Bedeni Yetenek Puanı * 0,05) + (Mülakat Puanı * 0,25) + (Psikoteknik Test Puanı * 0,20) formülü kullanılarak hesaplanır.

Bando Astsubay Hazırlama Okulunu tercih eden adayların diğer aşamalarda oluşan sonuç puanına müzik yeteneğinden aldıkları puanlar eklenerek performans değerlendirmesi yapılır.
Adaylar, performans puanlarına göre sıralanır. Asil ve yedek listeler Kuvvet Komutanlıkları ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesi kontenjanlarına göre oluşturulur.

Haberin Devamı

SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

Adaylar 2. seçim aşaması sonuçlarını Kuvvet Komutanlıkları ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi Komutanlığının internet sayfalarından öğreneceklerdir. 2. seçim aşaması sonuçları adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

 

BAKMADAN GEÇME!