2012-YDUS 3’üncü yerleştirme sonuçları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

2012-YDUS 3’üncü yerleştirme sonuçları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 17:38

2012 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS) kadın hastalıkları ve doğum testinde yer alan bir soruya ilişkin olarak Danıştay 8’inci Dairesi kararının uygulanması amacıyla 1 Eylül 2015 tarihli duyuru doğrultusunda yapılan yerleştirme işlemleri tamamlandı. 2012-YDUS üçüncü yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet adresinde açıklandı.

Haberin Devamı

ÖSYM Başkanlığı’ndan yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:
“25 Kasım 2012 tarihinde yapılan 2012 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nın (YDUS) Kadın Hastalıkları ve Doğum Testinde yer alan bir soruya ilişkin olarak Danıştay 8. Dairesi kararının uygulanması amacıyla 1 Eylül 2015 tarihli duyurumuz doğrultusunda yapılan yerleştirme işlemleri tamamlandı. Yerleştirme sonuçları 18 Eylül 2015 günü saat 16.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinde açıklandı. Yerleştirme sonuçları bu yerleştirme için tercihlerini güncelleyen adaylar için açılacak. Bu yerleştirme için verilen sürelerde yeni tercih bildiriminde bulunmayan, tercihlerini güncellemeyen adaylara sonuç açıklanmayacak. Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler. Yerleştirme işlemine ait yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Haberin Devamı

Yerleştirme sonuçları ilgili kurumlara merkezimiz tarafından elektronik ortamda iletilecek. Yerleşen adaylardan isteyenler, 10 iş günü içerisinde yerleştirildikleri kuruma kayıt yaptırmak zorunda. Belirtilen tarihe kadar yerleştirildikleri kuruma kayıt yaptırmayan adaylar, bu yerleştirme sonucundan yararlanamayacaklar. İlk yerleştirmede yerleştirilmiş adaylardan, bu yerleştirmede yerleşsin veya yerleşmesin yerleştirildikleri ilk kurumda kalmak isteyenler, uzmanlık eğitimlerine bu kurumda devam edebilecekler. 2012-YDUS 3’üncü yerleştirme ile yerleştirildiği kontenjanda eğitime başlayan adaylar, önceki yerleştirilmelerine ait haklarından vazgeçmiş sayılırlar. Bu durumdaki adaylar, daha önce yerleştirilmiş olduğu kontenjandaki eğitimine geri dönemez.”

2012-YDUS 3. Yerleştirme Sonuçları

Sosyal Bilgiler

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!