2 bin 500 katılımcıyla eğitimde teknoloji zirvesi

Güncelleme Tarihi:

2 bin 500 katılımcıyla eğitimde teknoloji zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2017 17:15

Akademisyenler, uzmanlar, öğretmenler, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan 2 bin 500 katılımcı Ankara’da eğitim teknolojilerini konuşacak. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi’ kapsamında bir araya gelecek uzmanlar, ‘Kodlama, Kod Eğitimi’, ‘Geleceğin Teknolojik Sınıfları’, ‘Oyun Tabanlı Öğrenme, Eğitsel Oyun’, ‘Eğitimde Mobil Öğrenme’ gibi birçok konuyu tartışacak.

Haberin Devamı

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün (YEĞİTEK) düzenlediği ‘Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nin üçüncüsü, 17-18 Kasım’da Ankara’da yapılacak. Eğitim teknolojileri konusunda çalışan yerli ve yabancı akademisyenler, karar vericiler, uzmanlar, öğretmenler, her seviyeden ilgili öğrenciler, sivil toplum temsilcileri ile özel sektör bir araya getirilerek teorik ve pratik bilgilerin tartışılıp paylaşıldığı bir ortam oluşturulacak. 2 bin 500 katılımcı başvurusunun yapıldığı ve 155 konuşmacının yer alacağı zirvede; 28 oturum, dört panel ve 50 atölye gerçekleştirilecek. İki gün sürecek etkinliğin açılışına Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılması bekleniyor.

SUNUMLAR İKİ DİLDE

Türkçe ve İngilizce olarak gerçekleşecek etkinlikte ‘Kodlama, Kod Eğitimi’, ‘Geleceğin Teknolojik Sınıfları’, ‘Oyun Tabanlı Öğrenme, Eğitsel Oyun’, ‘Eğitimde Mobil Öğrenme’, ‘e-İçerik Geliştirme’, ‘Üç Boyutlu Teknolojiler’, ‘Eğitimde Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı’, ‘Eğitimde Etkin ET (Etkileşimli Tahta) Kullanımı’, ‘Eğitimde Engelsiz Bilişim’, ‘Nesnelerin İnterneti’, ‘STEM’, ‘Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme’, ‘Robotik Eğitimi’, ‘Teknoloji Destekli Öğretmen Mesleki Gelişimi’, ‘Uzaktan Eğitim’, ‘Öğrenci Merkezli Eğitimde Teknoloji Destekli Başarılı Uygulamalar’, ‘Göç ve Acil Durumlarda Eğitim, Eğitim Teknolojileri ve Uygulamaları’ konuları konuşulacak.

Haberin Devamı

‘GELECEĞİN EĞİTİMİNE KATKI ÖDÜLLERİ’ VERİLECEK

Açılış töreninde ‘Geleceğin Eğitimine Katkı Ödülleri’ de verilecek. Ödüller, ‘Eğitimde Teknoloji Kullanımında İyi Örnekler Yarışması’ sonucunda seçici kurulun, gönderilen projeler arasında başarılı bulduğu ve halk oylamasına sunulan 20 öğretmen ve 20 öğrenci projesi içinden seçilen üç öğrenci ve üç öğretmene sunulacak. Öte yandan Eğitim Bilişim Ağı’nı (EBA) en çok kullanan üç il de bu törende ödüllendirilecek.

Zirve programına http://fatihprojesietz.meb.gov.tr/Program.pdf adresinden ulaşılabilir.

 

BAKMADAN GEÇME!