Eğitim temel insan hakkıdır sonuna kadar savunun

Güncelleme Tarihi:

Eğitim temel insan hakkıdır sonuna kadar savunun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2017 00:19

Türkiye’nin farklı illerinden 36 kız öğrenci Aydın Doğan Vakfı’nın (ADV) ‘Başarı Bizi İstanbul’a Götürüyor’ projesi kapsamında 16 Mayıs’ta İstanbul’a gelip hayallerini süsleyen üniversiteleri ve kurumları ziyaret etti. Doğan Holding’de düzenlenen törende öğrencilere seslenen ADV Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, “Eğitim temel bir insan hakkıdır, sonuna kadar savunun” diye konuştu.

Haberin Devamı

ONLAR, farklı illerde okuyan kız öğrenciler. Elde ettikleri başarılar sayesinde Aydın Doğan Vakfı’nın (ADV) Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü ‘Başarı Bizi İstanbul’a Götürüyor’ projesinde bir araya geldiler.

ADV ve ‘Baba Beni Okula Gönder’ kampanyası kapsamında eğitime kazandırılan kız öğrenci yurtlarında kalan en başarılı 36 öğrenci ve onlara eşlik eden 12 öğretmen, 16 Mayıs’ta İstanbul’a geldi. İçlerinde İstanbul’u ilk kez görenler de vardı, bu kenti çok beğenip üniversite hedefini İstanbul seçen de...

Nevşehir, Erzurum, Gümüşhane, Muğla, Kars, Tokat, Denizli, Mardin ve Artvin’den gelen öğrenciler, Doğan Holding’de ağırlanmanın ve başarıları nedeniyle ödüllendirilmenin mutluluğunu yaşadılar. Düzenlenen törende öğrenciler ve öğretmenlerine D&R’dan hediye çeki, Doğan Kitap’tan kitap ve hepsiburada.com’dan taşınabilir bilgisayar hediye edildi.

Ödül töreninde konuşan ADV ve Doğan Online Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, eğitimin önemini vurguladı. “Sizden tek istediğimiz üniversiteyi bitirmeniz” diyen Hanzade Doğan Boyner, şunları söyledi:

Eğitim temel insan hakkıdır sonuna kadar savunun


BİR SONRAKİ ADIM ÜNİVERSİTE 
“Türkiye’de 12 sene önce 500 bini aşkın okula gitme çağında olan ancak okula gidemeyen kız öğrenci vardı. Erkeklerle de çok büyük bir fark vardı. Biz bunu kendimize büyük bir dert edindik. ‘Türkiye’de okuyamayan tek kız öğrenci kalmayana kadar elimizden geleni yapacağız’ dedik. Türkiye birlik oldu. Milli Eğitim Bakanlığımız, diğer sivil toplum örgütleri, ‘Haydi Kızlar Okula’, ‘Baba Beni Okula Gönder’ seferberliğiyle bugün erkekler ile kızlar arasındaki bu fark kapandı. Bundan gurur duyuyoruz, sizle gurur duyuyoruz. Çok başarılı notlar aldınız. O çalışkanlığınız sayesinde bugün burada İstanbul’dasınız. İnşallah iki sene sonra istediğiniz okullara gireceksiniz ve eğitim hayatınıza üniversiteden mezun olana kadar devam edeceksiniz. Sizden tek istediğimiz üniversiteyi bitirmeniz. Çünkü eğitim temel bir insan hakkıdır, sonuna kadar savunun. Eğitiminizi kimse elinizden alamaz.” 

EN İYİSİ OLMAK İÇİN ÇABALAYIN
DOĞAN Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve eşi Sema Işıl Doğan ile tanışarak sohbet etme fırsatı bulan öğrenciler ve öğretmenler, kendilerinden hayata ve gazetecilik mesleğine ilişkin tavsiyeler aldılar. Aydın Doğan öğrencilere, “İş yaşamınızda ve hayatınızın her alanında ne yaparsanız, hangi mesleği seçerseniz seçin, en iyisi olmak için çabalayın. İsteyenler gazeteci de olabilir. Gazetecilik güzel ama zor bir meslek” diyerek deneyimlerini aktardı. 

Eğitim temel insan hakkıdır sonuna kadar savunun


HEDEF HER ÇOCUĞA KESİNTİSİZ EĞİTİM
Vakfın tarihinden ve çalışmalarından bahseden ADV Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ise şöyle konuştu: “Sizi İstanbul’un en başarılı üniversitelerinde görmek istiyoruz. Bütün arkadaşlarınızı getiremediğimiz için onların da sizi örnek alıp sizin gibi çalışıp başarılarını arttırmalarını arzu ediyoruz. Doğan Grubu olarak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile beraber yürüttüğümüz ‘Baba Beni Okula Gönder’ seferberliği sayesinde; bugüne kadar Türkiye genelinde 33 kız öğrenci yurdu yaptırıldı.

50 BİN EĞİTİM BURSU
Hiç okul olmayan 12 köye okul kazandırıldı ve 11 binin üzerinde kız çocuğuna eğitimlerine devam ettikleri sürece 50 bin eğitim bursu sağlandı. Aydın Doğan Vakfı olarak, toplam 300 bin bağışçının seferber olduğu bu program süresince 5 kız yurdunun yapımını üstlenmek ve burslar vermek yoluyla en büyük bağışçı olmanın gururunu yaşadık, yaşıyoruz. Bugün artık kız çocuklarıyla erkek çocuklarının okullaşması arasında bir fark kalmadı.

MEŞALE SİZE GEÇECEK
Ne yazık ki, lisede kız veya erkek öğrencilerimizin hâlâ yüzde 20’si okula gitmiyor. Yüzde 20’si de açıköğretimden faydalanıyor. Biz istiyoruz ki, herkes 12 sene kesintisiz okula gitsin, okuldan faydalansın, kaliteli bir eğitim alsın, hayata kendine güvenle başlasın. Onun için biz şimdi bu işleri yapıyoruz ama yarın, öbür gün bu meşaleleri hepinize vereceğiz, siz devam edeceksiniz. Onun için hepinizden bu konuyu desteklemenizi de rica ediyoruz.”

TÖRENE KATILANLAR
Ödül törenine Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, eşi Sema Işıl Doğan, ADV ve Doğan Online Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Ataşehir Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Eroğlu, ADV Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Toksoy, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı ve yazarı Doğan Hızlan, Doğan TV Ankara Temsilcisi Hakan Çelik, Doğan Holding Danışmanı ve yazar Ahter Kutadgu, Hürriyet Gazetesi Eğitim Servisi Müdürü Nuran Çakmakçı, KidzMondo Trump İstanbul Yönetim Kurulu Başkanvekili Hande Sabuncuoğlu, ADV Yönetim Kurulu üyesi Erol Çamur ile çok sayıda Doğan Holding yöneticisi katıldı.

Eğitim temel insan hakkıdır sonuna kadar savunun


İSTANBUL'U GEZDİLER
ORGANİZASYON kapsamında İstanbul’da birçok sanat etkinliğini izleyen öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Dolmabahçe Sarayı, İstanbul Modern Müzesi, Hürriyet Dünyası ve Doğan TV Binası gibi yerleri ve kurumları gezdi. ADV tarafından yaptırıldıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen kız öğrenci yurtlarında kalan en başarılı öğrenciler, 2009’dan beri İstanbul’da misafir edilerek ödüllendiriliyor. 

BAKMADAN GEÇME!