Eğitim-Sen'den 'hayır' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Eğitim-Senden hayır açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2017 11:03

Eğitim-Sen'den 'hayır' açıklaması

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Eğitim-Sen Şube Başkanı Yusuf Metin Altuntaş, yeni anayasanın zorla ve baskıyla dayatıldığını ileri sürerek 16 Nisan referandumunda 'hayır' diyeceklerini açıkladı.
Eğitim-Sen Marmaris Şubesi yeni yönetimi, dün (cuma) Kahveci Ali Bey Finedining Restoran'da tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya Eğitim-Sen Marmaris Şube Başkanı Yusuf Metin Altuntaş, Marmaris CHP İlçe Başkanı Acar Ünlü, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Kasım Çağlı, Veli-Der Başkanı Özgür Çağlı, Tüketiciler Derneği Temsilcisi Avukat Mehmet Hasiboğlu, TÜRSAB Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı, Eğitim-Sen Muğla İl Yönetim Kurulu Üyesi Nurdan Aldan ve öğretmenler katıldı. İktidarın eğitim üzerine hesaplar yaparak geleceği yönlendirmeye çalıştığını öne süren Eğitim-Sen Marmaris Şube Başkanı Yusuf Metin Altuntaş, "Biz buna asla izin vermeyeceğiz. Dünden bugüne öğretmenlerimiz, ülkemizin her köşesinde haksızlığa ve eşitsizliğe karşı çıkmış, bilimsel, irfan dolu eğitimlere ışık olmuştur. Uzun yıllar, parasız ve eşit eğitimin savunucusu olmuşuzdur. Gittiğimiz her yerde demokratik, özgür ve eşit eğitimi yerine getirmişizdir. Bizler, tek başımıza bile olsak çok güçlü olduğumuzu bilen örgütün geleneğinden geliyoruz. Nerede olursak olalım haksızlığa, eşitsizliğe, karanlığa ve faşizme her yerde hayır demeye devam edeceğiz" dedi. 16 Nisan tarihinde yapılacak yeni anayasa referandumunda 'Hayır' oyu vereceklerini açıklayan Altuntaş, "Alman Filozof Georg Wilhelm Friedrich Hegel, 'Bütün tarihsel büyük olaylar ve kişiler, hemen hemen iki kez yinelenir' der. Karl Marx ise bu söze şöyle bir eklemede bulunur. 'İlkinde trajedi, ikincisinde komedi doğar.' 16 Nisan'da ve bundan önce ülkemizin yaşadığı zorla ve baskıyla yeni anayasayı kabul ettirme trajedisini bir komediye çevireceğiz. Hep birlikte sandıklarda haykırarak 'hayır' diyeceğiz" dedi. Konuşmanın ardından davetlilerden alkışlar eşliğinde 'hayır' sesleri yükseldi.
"BİREYSEL EMEKLİLİĞE DE HAYIR"
Türkiye'nin çok zor bir süreçten geçtiğini savunan Eğitim-Sen Muğla İl Yönetim Kurulu Üyesi Nuran Aldan da, "Zor süreçleri bir arada bulunarak atlatacağız. Tüm mücadelemiz arasında bir de bireysel emeklilik sistemi istiyorlar. Bunlar, malum fonlarını biz besleyelim istiyorlar. Ama, biz beslemeyeceğiz. Hayırda birleştiğimiz gibi bireysel emeklilik fonları ile ilgili son sözümü söyleyeceğiz ona da hayır diyeceğiz" dedi.
Konuşmalar sonrası 6 yıldır Eğitim-Sen Marmaris Şube Başkanı olarak görevini yürüten Altan Kumbasar'a teşekkür plaketi verildi. KESK'in bastırdığı 'Bireysel emeklilik fonuna hayır' adlı broşürler dağıtıldı. Davetliler, gece boyunca canlı müzik eşliğinde eğlendi.
 

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!