Eğitim projesi tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Eğitim projesi tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2010 00:00

Kırıkkale’de, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Belediye ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Bir yastıkta bir ömür’ projesinin tanıtımı yapıldı. Çiftlere evlilik öncesi çeşitli konularda eğitimlerin verileceği projeyle, daha sağlıklı evliliklerin sürüdürülmesi hedefleniyor.

Toplum Merkezi’nde yapılan tanıtımda programında katılımcılara slayt eşliğinde projenin amaçları, uygulanışı ve eğitim faaliyetleri konularında bilgiler verildi. Vali Hakan Yusuf Güner ve Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın eşleriyle birlikte katıldığı programa Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker ile birlikte bürokratlar katıldı.

Proje ile birlikte il genelinde evlenmek için başvuruda bulunan ilk etapta 800 çifte evlenmeden önce iletişim, cinsellik, üreme sağlığı, eşlerin yükümlülükleri ve yasal hakları ile ilgili konularda eğitimler verilecek. Bu eğitimlerin etkisiyle eşler arası iletişimin güçlenmesi, evliliklerin sağlıklı ve bilinçli bir şekilde sürdürülerek daha uzun ömürlü olması hedefleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!