Eğitim neferi olduğu Mardin'i temsil edecek

Güncelleme Tarihi:

Eğitim neferi olduğu Mardini temsil edecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2014 10:55

- Kızıltepe ilçesinde görev yapan 3 üniversite mezunu 18 yıllık öğretmen İmran Tekin, MEB'in oluşturduğu komisyon tarafından başarılı çalışmalarından dolayı "mesleğinde fark yaratan kişi" seçildi - İlçeye sağlık meslek lisesi kazandırılmasına da katkı sunan öğretmen Tekin, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Ankara'da ağırlanacak

Haberin Devamı

MARDİN (AA) - ADNAN KOÇHAN - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde görev yapan 18 yıllık öğretmen İmran Tekin, başarılı ve özverili çalışmaları nedeniyle 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Başkentte ağırlanacak.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği ve Matematik Öğretmenliği ile Açıköğretim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümünden mezun olan, Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) yüksek lisans yapan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) her yıl Ankara’da düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliklerinde Mardin'i temsil edecek.

- Mesleğinde fark yaratan kişi

Kızıltepe Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü olarak görev yapan, fedakar çalışmaları nedeniyle çok sayıda teşekkür belgesi, plaket ve ödül alan Tekin, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nce oluşturulan ve aralarında akademisyenlerin de bulunduğu komisyon tarafından, "mesleğinde fark yaratan kişi" olarak seçilen 204 öğretmenden biri oldu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki resepsiyonuna katılacak Tekin, Mardin'i temsil edecek olmanın haklı gururunu yaşıyor.

İmran Tekin, AA muhabirine, 1996 yılında Bitlis'te öğretmenliğe başladığını, bu ilde 5 yıl başarı ile sürdürdüğü görevinin ardından Kızıltepe'ye atandığını söyledi.

- "İlçemize sağlık meslek lisesi kazandırdık"

İlçeye bağlı köylerde ve merkezde sürdürdüğü görevi boyunca başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade eden Tekin, çok sayıda sosyal ve kültürel aktivite gerçekleştirdiğini belirtti.

Tekin, Mardin'de, görev yaptığı okulların başarılı şekilde isminin duyurulmasına katkı sunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde şube müdürü olarak da görev yaptım. Bu kapsamda ilçede meslek liselerinin ihtiyaca cevap vermeyen bölümlerinin kapatılarak talep olan sağlık meslek lisesinin açılmasına ön ayak oldum. İlçemize sağlık meslek lisesi kazandırdık."

- "Mardin'i en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğim"

Tekin, ilçede sıkıntılarla gündeme gelen bir lisede sınavla seçilerek müdürlük yaptığını dile getirerek, "Burada da 3 ay gibi kısa bir sürede öğrenci, öğretmen ve velilerin sevgisini kazandım. 16 yıl boyunca mesai kavramı gözetmeksizin özveriyle çalıştım. Bir okulu okul yapan, öğrenciyi de başarıya ulaştıran sosyal ve kültürel aktivitelerdir. Öğretmen oluşturduğu katma değeriyle kendisine değer katar."

Haberin Devamı

Ankara'da, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüşeceğini aktararak, "İnşallah Mardin'i en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğim" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!