Eğitim kısalar

Güncelleme Tarihi:

Eğitim kısalar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2002 16:13

Boğaziçililer yöneticilerle buluştu

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) şirketlerin insan kaynakları ve eğitim yöneticileriyle bir araya geldi. Üniversitenin Kennedy Lodge salonunda düzenlenen kokteylde konuşan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Sabih Tansal, BÜYEM'in kurum ve kuruluşların giderek artan eğitim ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak Boğaziçi Üniversitesi'nin sunduğu hizmetlerin tek elden yürütülmesi amacına hizmet ettiğini, bu yapıyla ihtiyaç ve arzın buluşacağını belirtti.


Capital web’te

Aylık ekonomi dergisi Capital, içeriğini web üzerine taşıyor. Haziran ayında test yayınına başlayan Capital.com.tr, Temmuz 2002 ile birlikte, internet üzerinde iş ve ekonomi dünyasının yeni adresi olacak. Proje, Doğan Online (DOL) Genel Müdürü Tamer Özmen ve grubunun desteğiyle başlatıldı. Capital-DOL ortak çalışması sonrasında 'Dijital Medyaya Geçiş' projesi start aldı. Projenin ilk aşamasında Capital'in bütün içeriği internet üzerine taşınacak. Sadece başlıklar ve özet herkese açık olacak. İçeriğin tamamına ulaşmak isteyenlerin ise siteye abone olması gerekiyor.

Son şans

Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkarma çalışmaları çerçevesinde, devamsızlık nedeniyle sınıfta kalan öğrencilere son bir şans vereceklerini söyledi. Bunun devamsız öğrencilerin telafi eğitimiyle bir yıl kazanmalarını sağlayacağını belirtti. Bostancıoğlu, Türkiye genelindeki bütün okullarda bu konumda olan 39 bin öğrencinin bu fırsattan yararlanabileceğini vurguladı.

DİSK mezunları

DİSK/Tekstil İşçileri Sendikası'nın Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte kurduğu ve eğitim-öğretim faaliyetlerini birlikte yürüttüğü DİSK Tekstil Meslek Lisesi, ilk mezunlarını verdi. Okulun mezuniyet töreni, 27 Haziran günü Kartal'da bulunan okulun bahçesinde gerçekleşti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!