Eğitimde fırsat eşitliği için el ele verdiler

Güncelleme Tarihi:

Eğitimde fırsat eşitliği için el ele verdiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2016 12:55

İki sosyal sorumluluk hareketinin iş birliği ile isteyen okullara bilgisayar gönderildi.

Haberin Devamı

Eğitimde fırsat eşitliğine destek amacıyla yola çıkan ve ücretsiz öğrenim platformu Khan Academy Türkçe; kendisi gibi hem online bir platform hem de bir sosyal sorumluluk projesi olan ‘İhtiyaç Haritası’ ile bir iş birliğine imza attı. Oyuncu Mert Fırat’ın da kurucuları arasında yer aldığı platform ile yeni bir proje başlatan Khan Academy Türkçe, ‘İhtiyaç Haritası’ndan bilgisayar talebinde bulunan okullar belirlenerek hem bilgisayar gönderiliyor, hem de Khan Academy Türkçe’nin okulda sistemli olarak kullanılması için eğitim desteği sağlanıyor.  Eğitim alanındaki ihtiyaçların karşılanmasında, herkesin üzerine sorumluluk düştüğünü ifade eden Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal, “Eğitimde dijital dönüşümün yaygınlaşması için, bu alanda çalışan herkesle iş birliği içinde ülkemizin geleceği için eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunmaya gayret ediyoruz. Dijital platformu iyilik için organize eden ve faydasına yürekten inandığımız İhtiyaç Haritası ile iki sosyal sorumluluk projesinin dayanışmasına güzel bir örnek oluşturduk. Bir bağışçı olarak değil, kendi destekçilerimizi harekete geçirerek ihtiyacın karşılanmasını sağlayan bir sosyal sorumluluk hareketi olarak ilk adımı attık. Umuyoruz ki, destekçilerimizin sayısı artar ve daha çok okul Khan Academy Türkçe içeriklerinden yararlanabilir” dedi.

Haberin Devamı

Mert Fırat ise; “İhtiyaç Haritası, iller bazında ihtiyaçların, desteklerin ve gönüllülük faaliyetlerinin görünür kılındığı bir sistem hayalinden meydana geliyor. Derdimiz aslında herkesi ‘İhtiyaç Haritası’ başlığı altında toplamaktan ziyade herkesi bu sistemin bir parçası yapabilmek. İhtiyacı olan doğru kişilere ulaşmak, insanların buluşma noktası olabilmek. Bu sebeple Khan Academy ile yaptığımız bu iş birliği bizim için çok değerli. Destekleri ile birlikte haritadaki birçok ihtiyaç sahibinin umudu olacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

www.khanacademy.org.tr ve tr.khanacademy.org adreslerinde 4 bin ders videosu ve 150 bin alıştırma Türkçe olarak yayınlanıyor. Khan Academy Türkçe’nin dersleri ilkokul seviyesinden üniversiteye kadar matematik, fen bilimleri, sosyal bilimler, iktisadi bilimler, uzay bilimleri ve tıp gibi konularda geniş bir alanı kapsıyor. Ayrıca, Khan Academy Türkçe dersleri altyazı seçeneği ile sunuluyor ve böylece işitme engelli kullanıcılar için de bir kaynak oluşturması amaçlanıyor.

BAKMADAN GEÇME!