Eğirdir'de elektronik sayaç dönemi

Güncelleme Tarihi:

Eğirdirde elektronik sayaç dönemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 11:26

Eğirdir'de elektronik sayaç dönemi

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - EĞİRDİR Belediye Başkanı Ömer Şengöl, akıllı su sayaç projesini faaliyete geçireceklerini açıkladı.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, ilçede yaşayanların su paralarını ödemelerinde kolaylık sağlamak amacıyla elektronik ön ödemeli akıllı su sayaçlarına geçileceğini söyledi. Uygulamanın hem vatandaşa hem de esnafa büyük kolaylık sağlayacağını ve belediyenin de su parası toplama konusunda rahatlayacağını aktaran Başkan Şengöl, "Bu projeye Eğirdir olarak 15-20 yıl önce geçmek istemiştik fakat elektronik sayaçlar çok pahalı olduğu için hayata geçirmemiştik. Yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde bu yıl bu sisteme geçerek, hem vatandaşımızı hem de belediyemizin gelirlerinin düzenli olmasını sağlayacağız. İlçemizde suyu Türkiye'nin en ucuz fiyatına indirmemize rağmen su ücretlerini ödeyemeyen abonelerimiz olduğu ve çeşitli bahanelerle sayaç arızası, okuyucuların hatalı yazdığı gibi söylemlerle bize şikayette bulunması üzerine, elektronik kartlı sayaçlara geçilmesine karar verdik" dedi.

Yeni abone olacakların elektronik kartlı sayaç kullanılmasının sağlanacağını vurgulayan Başkan Şengöl, "Eski abonelerimizin ise patlama, arıza oluşumlarından sonra saati değişmesi gerekiyorsa elektronik sayaçlarla değiştirilmesi sağlanacak. Borcu olan vatandaşımız için ise nisan ayı meclis toplantısında aldığımız karar doğrultusunda suları kesilecek, arzu ederlerse elektronik sayaçlarla ilgili abonelik verilecek" diye konuştu.

Elektronik sayaçların kartlı sistem ve kontörlü olacağını, istenildiği kadar kontör litre yüklenebileceğini kaydeden Başkan Şengöl, şöyle dedi:

"İnsanlarımızın gece gündüz, cumartesi pazar mağdur olmamaları adına belirli bir kredi de verilecek, bu kartlarla birlikte kredi dolduktan sonra suları otomatikman kesiliyor. Bizim yaklaşık 9 bin abonemiz var, hepsini birden yapma imkanımız olmadığı için, şu anda hem kartlı hem de klasik sistemde çalışma devam edecek. Eski düzenden yeni sisteme geçenlere depozit konusunda kolaylık ve su fiyatlarında yüzde 20 indirim yapılacak. Bu arada eksik noksan şikayetler olacaktır, bunlar için de orta yol bulunur, sistem içerisindeyken doğacak sıkıntıları da bir şekilde çözeriz. İlçemize hayırlı olsun."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!