Eğirdir, Yurt Birliği'nden ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

Eğirdir, Yurt Birliğinden ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 13:48

Eğirdir, Yurt Birliği'nden ayrıldı

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - EĞİRDİR Belediye Başkanı Ömer Şengöl, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in talimatıyla kurulan 'Yurt Yaptırma Birliği'nden kendilerine yeterli kontenjan verilmeği gerekçesiyle ayrıldıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Ömer Şengöl, 1967 yılında Ispartalı çocukların barınma ihtiyaçlarını karşılaşmak için merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in talimatıyla Isparta'daki belediyelerin üyeliğiyle Yurt Yaptırma Birliği'nin kurulduğunu belirtti. Başkan Şengöl, birlikten ayrılma kararı aldıklarını açıkladı. Ayrılma kararının gerekçesini Eğirdir Belediyesi'ne yurtlarda kontenjan verilememesi ve Eğirdir'e yurt yapılması olarak açıklayan Şengöl, "Belediye olarak yurtlara öğrenci gönderiyoruz, kapılardan geri çevriliyor" dedi.

Başkan Şengöl, "Birliğin en büyük ortağı Eğirdir Belediyesi. Çok iyi bir düşünceyle kurulan bu birlik amacının dışında kullanılmaya başlanılmış. Bu yıl okuyacak öğrenciler için Eğirdir Belediyesi'ne 18 kişilik yurt hakkı verildi 14'ünü kullandık. Daha sonra gelen bir telefon üzerine Özel idare Kredi yurtlar Kurumu ile anlaşmazlığa düştüğü gerekçesiyle kontenjanların iptal olduğunu söylediler. Nedenini sorduğumuzda ise hiçbir cevap alamıyoruz" dedi.

Eğirdir'in ve Eğirdirlinin hakkını kimseye yedirtmeyeceğini söyleyen Başkan Ömer Şengöl, "Hakkımızı hukuksal yollardan aramak istiyoruz" dedi

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!