Eğer evli olmasaydım aşkın peşinden giderdim

Kim gitmezdi ki aşkının peşinden, eğer özgür olabilseydi? Ama işte hiçbir zaman özgür olamıyor insan.

Haberin Devamı

Her zaman onu bir yerlere bağlayan kalın ipler var çevresinde. Ya ailesi, ya evliliği ve çocukları ya da örfler, adetler, gelenekler... Oysa insanın aşkının peşinden gitmesini engelleyen en önemli neden, o yanıp tutuştuğu kişinin ta kendisidir bence. Ona güvenebilse, tüm zincirleri kırabilir insan. Ama bu satırları yazan genç hanımın öyküsünde olduğu gibi, aslında güvenilecek biri yok ortada...

‘Aşk’ denince o geliyor aklıma

Sevgili ablacığım, rumuzumda yazdığım gibi çok şaşkınım. Sorunumu kimseyle anlatamıyorum, hiç değilse sizinle paylaşmak istedim...
Ben 30 yaşında, beş yıllık evli bir genç kadınım. Dört yaşında bir oğlum var, ona çok düşkünüm. Eşim de benimle aynı yaşta. Onunla 3,5 ay nişanlı kaldık, sonra da evlendik. Ancak ailesinden kaynaklanan sorunlar ve yaşadığımız maddi sıkıntılar zamanla beni ondan soğuttu.
Eşim aslında iyi biridir ama alışkanlık dışında ona karşı hiçbir şey kalmadı içimde.
Bir de 18 yaşındayken, benden 11 yaş büyük, dul ve çocuklu birine aşık olmuştum.
20 yaşına gelince, onunla nişanlandım. Ama bir ay sonra beni aldattığını öğrendim ve ayrıldık. Bazen bu ilişkim için “saçmalıkmış” diyorum ama kalbim yine de hâlâ acıyor...

ONLARI AYIRMAYI DENEMEDİM BİLE

Beni aldattığı kadın, ona adeta yapışmıştı. Onları ayırmayı denemedim bile. Sonra evlendiler. Nişanlımın ailesi beni seviyordu, o kadını ise hiç sevmediler.
Aslında nişanlım da beni sevmişti. Ayrıldıktan üç sene sonra gelip özür diledi, bana geri dönmek istediğini söyledi. Ben de kabul ettim.
O dönem Ankara’da o kadınla birlikte yaşıyordu. Bana bir hafta boyunca onu aramamamı söyledi. Ama ben aradım. Daha sonra o kadın beni arayıp kim olduğumu sordu, ben de açık açık her şeyi anlattım. Duydukları karşısında çıldırdı. Tabii sonunda yine sevdiğim adamdan ayrıldım.
Aradan bir sene geçti, bir gün o kadın benim en yakın kız arkadaşımın telefon numarasını bulup onu aramış. Sevdiğim adamla otobüste tanıştıklarını, ancak artık boşanmayı düşündüğünü, çünkü aldatıldığını söylemiş.

KOCAMIN ADINA LEKE SÜRMEM

Ben, sevdiğim adam için mücadele etmiştim ama evli olduğu kadın yakasından düşmemişti. Çok üzüldüm, çok acı çektim. Ben evlendiğimde de aynı acıyı o yaşadı.
Eşimle sorunlarımız olduğunda birkaç kez boşanmak istedim.
Ama benim eşim de benden kopamadı.
Çünkü eşimin benden başka gidecek kimsesi yok.
Bu durumda elim kolum bağlı...
Neden geçmişe dönemiyoruz Güzin Abla, neden aşkımızı yaşayamıyoruz? Hep şunu düşünüyorum; acaba o eski aşkımla evlensem mutlu olur muydum?
Sevgi değil ama “aşk” denildiğinde sadece o geliyor aklıma.
Onu internetten aramayı düşündüm, fakat hep vazgeçtim. Eğer özgür olsaydım, o aşkın peşinden giderdim. Ama şimdi oğlumu düşünerek bunu asla denemem.
Her ne kadar sevmesem de, kocamın adına da leke sürmek istemem. Rumuz: Şaşkın

Yazarın Tüm Yazıları