Ege’nin festivalleri sürüyor

Nisan bereketiyle geldi. Ot Festivali, Çikolata Festivali derken Uluslararası Urla Enginar Festivali ile İzmir Organik Yaşam Festivali de kapıya dayandı. Ancak iki festivalin de tarihleri 28–30 Nisan. İkisine birden nasıl gideceğiniz konusunda çözüm bulmak artık size kalmış.

Haberin Devamı

ENGİNARA DOYACAĞIZ

İzmir Büyükşehir ve Urla belediyeleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü ile Urla’ya gönül verenlerin düzenlediği Uluslararası Urla Enginar Festivali, bu yıl pastadaki 3’üncü mumun heyecanını yaşıyor. Üstelik kısa sürede ‘Türkiye’nin en iyi festivali’ ödülüne layık görüldüler. Amaç sadece eğlenmek, yemek, içmek değil. Urla Belediyesi’nin Amazon ruhlu çalışkan, üretken başkanı Sibel Uyar; “Türk mutfağını, mutfak kültürünü, geleneklerini tanıtmak, ön plana çıkarmak ve gastronomide dünyaya açılmak istiyoruz. Çok renkli, çok sesli, çok lezzetli festivalimize tüm misafirperverliğimizle herkesi bekliyoruz!” diyor. 

Festivalin misafirleri, Michelin yıldızlı şefler. Paris, İtalya, Beyrut, Belçika, Tunus, Girit, İtalya, İsveç’ten geliyorlar. Ve tabii ki bizden, Türk şefler de var. Enginarın lezzetine lezzet katacaklar. 

Haberin Devamı

Urla sokakları bizi bekler. Cumhuriyet Meydanı, ünlü Malgaca Pazarı, Urla’nın renk renk sokakları şimdiden kıpır kıpır. Üç gün boyunca 65 atölye-sanat çalışması, sohbetler, söyleşiler gerçekleştirilecek, sakız enginarın her türlüsü, yemeği, tatlısı, hamur işi yapılacak. Ve elbette müzik! Urla Belediyesi Konservatuarı öğrencilerinin sesleri, notaları, konserleri sokakları şenlendirecek. Malgaca’da enginar köyü kurulacak, çocuklara yönelik etkinlikler, atölye çalışmaları yapılacak. Anne-babalar da şöyle rahat bir nefes alacak! 

Ege’nin festivalleri sürüyor

ŞENLİKLERİN EN ORGANİĞİ

Organik Yaşam Festivali, İzmir Arena’da ilk kez hayat bulacak. Amaç, en doğalından yemek, içmek, lezzetten, keyiften kendinden geçmek... Cemal Süreya’ya hak verenler, “Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı!” diyenler, üç gün boyunca kuşsütü eksik tam tekmil doğal kahvaltı fırsatı bulacak. Ayrıca yazın habercisi, baharın sevgilisi, en cız-bız’ından barbekü partileri olacak. Gıdadan tasarıma, tekstilden kozmetiğe, bakımdan temizliğe, bebek ve çocuk ürünlerine kadar doğa dostu stantlar bizi bekler. Sonra doktorlar, diyetisyenler, sağlıklı beslenme uzmanları, çocuk gelişimcileri, tasarımcılar ve blogger’larla söyleşiler var. Dileyen tohum ekme, sebze yetiştirme, çiğ ve alkali beslenme, ekşi maya, fotoğraf, mandala, yoga, nefes, meditasyon, zumba, ritm, yemek atölyelerinden birini seçip katılabilir. Konserler, DJ performansları ile üç gün boyunca müzik ve dans da eksik olmayacak. Ve körfeze karşı püfür püfür açık hava sineması keyfi... www.izmirorganikyasamfestivali.com

Yazarın Tüm Yazıları