Egemen Bağış da "üç yıl" dedi

Güncelleme Tarihi:

Egemen Bağış da üç yıl dedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2013 13:15

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türk vatandaşlarının en geç üç yıl içinde AB üyesi ülkelere vizesiz girebileceğini ümit ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Bağış, EMC Forum 2013 etkinliği açılışında konuştu. Türkiye'nin teknolojide koşar adımlarla değil, ışık hızıyla ilerlediğine dikkati çeken Bağış, geçmişte sınıflarda tebeşir bulmakta zorlanılan günlerden, 16 milyon öğrencinin tablet sahibi olduğu bir ülke konumuna gelindiğini ifade etti.

Milyonlarca öğrencinin ders kitabı yerine tablet bilgisayar sahibi olmasının sadece kitap yerine teknolojinin geçmesi anlamına gelmediğinin altını çizen Bağış, tablet bilgisayarlar üzerindeki internet erişimi sayesinde öğrencilerin Metropolitan Müzesi'ndeki sergiyi sanal olarak gezebileceğini ya da Harvard Üniversitesi'ndeki son yayınların takip edilebileceğini söyledi.

TÜRK VATANDAŞLARINA VİZESİZ SEYAHAT KAPISI AÇILDI

"O KAZIĞI HÂLÂ ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUZ"
Türkiye'nin AB ile vize muafiyeti görüşmelerinin başlaması için hummalı bir çalışma içerisinde olduğunu anlatan Bağış, "Bugün Brüksel'de Dışişleri Bakanımız (vize muafiyeti konusunda) AB yetkilileri ile ortak bir tarih belirlemeye çalışacak. Ümit ediyorum ki en geç 3 yıl içerisinde bizim anamızın ak sütü gibi helal olan vizesiz serbest dolaşım hakkı artık 76 milyon vatandaşımızın rahatlıkla kullanabileceği bir süreç haline gelecek" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bağış, 1980'de darbe yapanların "o zamanın gençleri Avrupa'ya siyasi mülteci olarak sığınmasın" diye Avrupa'nın bize vize uygulamasına göz yumduğuna hatırlatarak, "80 darbesinde atılan kazığı hala çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Bağış'a plaket takdim edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!