Egeli kadınlar daha girişimci

Güncelleme Tarihi:

Egeli kadınlar daha girişimci
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2016 13:17

Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) ve Ege Girişimci Kadınlar Derneği (EGİKAD), Türkiye Kadın Girimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Sanem Oktar ve Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt’ün konuşmacı olarak katıldığı "Ekonomide Fırsat Penceresi" konulu toplantı düzenledi.

Haberin Devamı

Mövenpick Otel’de düzenlenen toplantıya Devlet eski Bakanı Işılay Saygın ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, ESİAD Başkanı Mustafa Güçlü, EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu’nun yanısıra kadın girişimciler katıldı. Toplantıda konuşan KAGİDER Başkanı Oktar, kadın ve erkeklerin eşit fırsatlara sahip olması gerektiğini söyledi. Türkiye’de 2025 yılına kadar 3 milyon kadının istihdama katılması ve 50 bin kadın girişimci yaratılması gerektiğini aktaran Oktar, Ege’nin bu konuda bir adım önde olduğunu kaydetti. Oktar, "Ege’de kadın istihdamına baktığımızda iyi bir noktada olduğumuzu görüyoruz. Egeli kadınlar çalışkan. Ege’de kadın istihdamı, Türkiye ortalamasının üzerinde" dedi.

Ege’deki kadınların başarısında eğitim düzeylerinin olduğunu açıklayan Oktar, "Kadınlar için eşit fırsatlar yaratılırsa, Egeli şirketler ve ekonomik büyüme için büyük bir yetenek havuzu olduğuna inanıyoruz" diyerek Egeli kadın girişimcileri 1 ve 2 Eylül’de İstanbul’da yapılacak Kadın Tedarikçiler Sergisi ve Fuarı’na davet etti. Egeli kadınların işlerini büyütmek ve dünyaya açılmak için bu fırsattan yararlanması gerektiğini vurguladı.

Ekonomide üç önemli fırsat bulunduğunu aktaran Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt ise bunların birincisinin dijitalleşme, ikincisinin kadınların iş gücüne katılımı, üçüncüsünün se gençler ve girişimcilik olduğunu söyledi. Öğüt, "Önümüzdeki dönemde büyümenin en önemli kaldıracı olarak dijitalleşmeyi görüyoruz. Dijitalleşme, bilimsel ve teknolojik buluşların ekonomik ve toplumsal yapıları dönüştürdüğü Dördüncü Endüstri Devrimi’nin de itici gücü olacak. Dijitalleşmenin sunduğu bu fırsatların hayata geçirilmesinde kadınlar ve gençlere önemli roller düşüyor. Kadın istihdamının artırılmasının ’akıllı ekonomi modeli’ olarak benimsenmesi gerektiğine inanıyoruz. Araştırmalara göre, önümüzdeki 10 yılda tüm dünyada 1 milyar kadın, iş gücüne katılma potansiyeli taşıyor. Kadın iş gücünün, global ekonomiyi 2025 yılına kadar 12 trilyon dolar büyüteceği öngörülüyor" diye konuştu.

ESİAD Başkanı Mustafa Güçlü ise her iki önemli kurumun yöneticilerinin anlattıkları ile başta kadınlar olmak üzere tüm girişimcilere örnek olduklarını söyledi. Gerek Öğüt gerekse Oktar’ın İzmirli olduğunu kaydeden Güçlü, "Hemşehrilerimizin bugün bizlerle burada olmasından dolayı gurur duyuyoruz. Önümüzdeki süreçte kadınlarımıza ve gençlerimize farklı konuklarla girişimciliği anlatmaya devam edeceğiz" dedi.

EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu ise her gün yeni girişimcilere ihtiyaç duyduklarını açıkladı. Ülke ekonomisini kötü günler geçirdiğini belirten Elmasoğlu, "İşsizlik, özel sektör borçlarının artması ve turizmdeki düşüşlerle birlikte ekonomide fırsatları nasıl yakalayacağımızı belirlemek zorundayız. Kadınlarımız ise halen hak ettiği yerde değiller. Kadınların iş gücüne kazandırılması tüm ülke için kazanç olacak ve büyümeyi olumlu şekilde etkileyecektir. Türkiye’deki yüzde 8 olan kadın girişimci sayısının arttırılması şart" ifadelerini kullandı.

Toplantının sonunda Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt ile Türkiye Kadın Girimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Sanem Oktar’a birer plaket verildi. ESİAD Başkanı Mustafa Güçlü, ’İzmir 1900’ isimli kitabı da hediye etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!