Ege'deki 3 ilin açıklarında 24 saatte 303 kaçak yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Egedeki 3 ilin açıklarında 24 saatte 303 kaçak yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2018 13:47

Ege'deki 3 ilin açıklarında 24 saatte 303 kaçak yakalandı

Haberin Devamı

İZMİR, Muğla ve Aydın açıklarından yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan çoğunluğu Suriye uyruklu toplam 303 kaçak yakalandı.

Ege Denizi'nde kaçak geçişlere karşı devriye görevini ara vermeden sürdüren sahil güvenlik ekipleri, Muğla'nın Bodrum ilçesi Kargı Adası güney batısında ilerleyen ahşap bir tekneyi belirledi. Müdahale eden ekipler, ahşap tekneyi sahil güvenlik botuna yedekledi. Teknede aralarında çocuk ve kadınların da yer aldığı 17'i Suriye ve 1'i Filistin uyruklu 18 kişi yakalaNdı. Topluluk, Bodrum Limanı'na getirildi. Bir diğer operasyon da İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında gerçekleşti. Sahil güvenlik uçağı tarafından Çeşme'nin Karaada önlerinde hareketli bir lastik bot tespit edildi. Bölgeye hareket eden ekiplerce durdurulan lastik bottaki Afganistan uyruklu 14 kişi yakalandı. Kadın ve çocukların da yer aldığı bu grup da kıyıla, sahil güvenlik komutanlığına getirildi. İzmir'in Foça ilçesi açıklarında düzenlenen 3 ayrı operasyonda ise sahil güvenlik mobil radarı tarafından Aslan Burnu kuzey batısında tespit edilen lastik botlarda kadın ve çocukların da yer aldığı Suriye uyruklu 176 kaçak yakalandı. Bu kaçaklarda gerekli işlemlerin yapılması için karaya getirildi. Ayrıca aynı gün içinde yine İzmir Çeşme ve Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında gerçekleştirilen 2 ayrı olayda, çoğunluğu Suriyeli 95 kaçak jandarma ve polis ekiplerince karada yakalandı.

Ege'deki 3 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan toplam 303 kaçak, işlemleri sonrası İl Göç İdaresi Müdürlüklerine gönderildi.

Kadir ÖZEN / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!