Ege'de engelliler ve bisikletliler için düzenleme

Güncelleme Tarihi:

Egede engelliler ve bisikletliler için düzenleme
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2012 00:00

Türkiye’nin en büyük üniversite kampüslerinden biri olan Ege Üniversitesi Kampüsü yeni eğitim öğretim dönemine hazırlanıyor.

Türkiye’nin en büyük üniversite kampüslerinden biri olan Ege Üniversitesi Kampüsü yeni eğitim öğretim dönemine hazırlanıyor. Kampüs içindeki ana yollarda parke taş döşemeleri yapılırken, yeni bisiklet yolları ve engellilerin kullanımını kolaylaştıracak düzenlemeler dikkat çekiyor.
Ege Üniversitesi 2012-2013 eğitim öğretim yılı için hazırlıklarını sürdürüyor. Türkiye'nin en büyük üniversite kampüsleri arasında yer alan Ege Üniversitesi kampüsü içinde çalışmalar yaz boyunca devam etti. Kampüs içindeki ana yollarda, asfalt zeminlere beton parkeler döşendi. Ayrıca taşıt yoluyla yaya yolu arasında bisiklet yolları oluşturuldu. Kampüs içindeki bisiklet yolunun uzunluğu 2100 metreyi geçti. Ayrıca engelsiz kampüs anlayışına uygun olarak yolar engellilerin kullanımına uygun hale getirildi. Bu çalışmalar sırasında yağmur suyu kanalları da yenilendi.
Ege Üniversitesi'nde yeni eğitim öğretim yılına hazırlıklar kapsamında fakülte ve yüksekokul binalarının yenilenmesi ile yeni binaların yapılması çalışmaları da devam ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!