EGEÇEM'e yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

EGEÇEMe yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2017 11:23

EGEÇEM'e yoğun ilgi

Haberin Devamı

OYUN tasarımından, matematik ve fen bilimlerine, danstan, duygusal zekâya, sağlıktan sanat ve tarihe kadar düzenlediği pek çok alandaki eğitimleriyle üniversiteyi çocuklar için ulaşılabilir, bilimi ve öğrenmeyi de eğlenceli ve keyifli kılan Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, (EGEÇEM) bu yıl da çocukların ve ailelerin tercihi oldu.

2012 yılından bu yana yaklaşık 500 çocuğa fen ve matematik, sanat, tarih, kişisel gelişim ve sağlık alanlarında eğitim veren EGEÇEM, üniversiteyi çocuklar için ulaşılabilir, bilimi de eğlenceli ve keyifli kılıyor. 6-18 yaş aralığındaki çocukların ortalama 10 kişilik sınıflarda eğitim aldığı EGEÇEM, “Yaşamın Yapı Taşları", “Çilekten DNA Eldesi", “Duygusal Zekâ", “Antik Çağda Çocuk Olmak", “Küçük Ressamın Portresi", “Hareket ve Dans", “Böcek Bilimci Çocuklar", “Yıldızlar Ne Kadar Büyük?", “Stop Motion Animasyon Film Atölyesi" gibi eğitimleri ile yaz dönemi için aileler ve çocuklar tarafından tercih ediliyor. EGEÇEM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Zeynep Cihangir Çankaya, “Çocukların akranları ve öğretim üyeleri ile bir araya geldiği eğitimler, zihinlerinde üniversite, bilim, öğrenme gibi kavramlar hakkında erken yaşlarda olumlu ve gerçekçi bir şema oluşturuyor, onların ufuklarını genişletiyor, kendilerine ve dünyaya eleştirel ve yaratıcı bir biçimde bakmalarını sağlıyor. Bu sayede öğrenmenin zorunlu değil geliştirici ve eğlenceli olduğunu deneyimleyerek ertesi yıl tekrar gelmek istiyorlar" diye konuştu. Doç. Dr. Çankaya, eğitimlerin yaz dönemi ve sömestre tatilinde yoğunlaştığını ancak talep edilmesi halinde istenen zaman aralığında da eğitimler düzenlenebileceğini söyledi.

HER YIL YENİ EĞİTİMLER EKLENİYOR

Ailelerin eğitim programlarını www.egecem.ege.edu.tr adresinden inceleyerek çocukları için günlük ya da süreli kurslardan 2 haftalık bir program oluşturabileceklerini belirten Doç. Dr. Çankaya, “Code.org ile oyunumu tasarlıyorumö, “Scratch ile oyunumu tasarlıyorumö, “İşaret diliö, “Öykülerle temel ekonomi okuryazarlığı", “Beynin işlevsel anatomisi", “Monotip ve Kolografi baskı uygulamaları" gibi eğitimlerin bu sene programa eklendiği bilgisini aktardı. Çankaya, internet üzerinden eğitim başvurularının yapılabiliyor olmasının aileler için büyük kolaylık olduğunu sözlerine ekledi.

TALEBE GÖRE EĞİTİM

EGEÇEM'in talep edilmesi halinde okul ve öğrenci gruplarına özel eğitim programları da düzenlediğini hatırlatan Zeynep Cihangir Çankaya, “Ege Üniversitesi'nin geniş eğitim yelpazesi içinde çocuklarımız için çeşitli eğitimler planlama konusunda akademisyenlerimizin büyük desteğini alıyoruz" dedi. Çankaya, EGEÇEM'de TÜBİTAK ve Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında da eğitimler verildiğini söyledi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!