Zirveye giden yol Manisa'dan geçer

Güncelleme Tarihi:

Zirveye giden yol Manisadan geçer
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2011 00:00

Geçmişte Hakan Balta, Uğur İnceman, Caner, Arda, Holosko, Ufuk gibi oyuncuları vitrine çıkaran Tarzan, bu transfer döneminde Sezer Öztürk, Ersan Gülüm, Selçuk İnan, Yiğit İncedemir, Yiğit Gökoğlan ve Mehmet Güven gibi isimlerle yine gündemde.

Haberin Devamı

TÜRK futbolunun son dönemdeki yükselen yıldızlarından Manisaspor, aldığı ya da sattığı futbolcularla olmasa da, keşfettiği yıldızlarla bu transfer dömemine de damgasını vurmayı başardı. Uzun yıllar 2 ve 3. Lig’de mücadele ettikten sonra 2000’lerin başında yakaladığı çıkışını 2004-05 sezonunda Süper Lig’e yükselerek taçlandıran Tarzan, bu süreçte bulup yetiştirdiği ya da geliştirdiği pek çok ismi futbolumuza armağan edip, marka kulüplerden biri haline geldi.

Hakan ve Uğur öncüler

Kronolojik bir tarama yaptığımızda 2003-04’te Almanya’dan gelen Hakan Balta ve Uğur İnceman’ın, Manisaspor’un keşfettiği ilk yıldızlar arasında yer aldığını görüyoruz. 2004-05’te altyapıdan A Takım’a yükselen Caner Erkin göze çarpıyor. 2005-06’da Ersun Yanal’ın göreve gelmesiyle Manisa’da tam bir star patlaması yaşandı. G.Saray’dan kiralanan Arda ve Zafer’in yanı sıra Dardanelspor’dan alınan Selçuk İnan’la birlikte Sinan Kalaoğlu ve Holosko Manisaspor’da tavan yaptı.

Haberin Devamı

Ersun Yanal faktörü

Yıldız yağmuru 2006-07 ve 2007-08 sezonlarında Güven Varol, Ufuk Ceylan, Sezer Öztürk, Okan Koç, Ersan Gülüm, Aydın Yılmaz ve Burak Yılmaz’la devam etti. Bu isimlerin büyük bölümü şimdilerde dört büyüklerde forma giyerken, içinde bulunduğumuz transfer döneminin yıldızları da yine bu oyuncular arasından çıktı. Trabzon’dan Galatasaray’a giden Selçuk 18 milyon euro maliyeti ile piyasayı alt üst ederken, Eskişehir’de forma giyen Sezer için Fenerbahçe kesenin ağzını sonuna kadar açtı.

Selçuk patlama yaptı

Yolu Manisaspor’dan geçen isimlerden Adanasporlu Ersan Gülüm için geçen sezon kiralık oynadığı Beşiktaş 4 milyon euroya kadar çıktı, Trabzon’da süper bir sezon geçiren Burak için Avrupa kulüpleri devreye girdi. Önümüzdeki günlerde transferde adından en çok öz edilmesi beklenen isimler arasında ise siyah-beyazlıların genç yıldızları Yiğit İncedemir, Yiğit Gökoğlan ve Mehmet Güven yer alıyor.

KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ

Manisaspor camiasının Süper Lig hedefiyle yola çıktığı 2003-2004 sezonundan bu yana siyah-beyazlı ekipte sayısız yıldız forma giydi. Hakan Balta’dan Caner Erkin’e, Ufuk Ceylan’dan Sezer Öztürk’e, Ersan Gülüm’den Burak Yılmaz’a kadar çok sayıda ünlü futbolcu Tarzan’ın başarısı için ter dökerken, bu oyuncular Manisa’dan ayrıldıktan sonra da değerlerine değer kattılar. Sezer Öztürk ve Ersan Gülüm bu sezon transfer piyasasının en pahalı isimleri arasında yer alırken, Burak Yılmaz, Hakan Balta, Holosko gibi oyuncular geride bıraktığımız sezona damgalarını vurdular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!