Zehirciye balyoz

Güncelleme Tarihi:

Zehirciye balyoz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

İzmir Narkotik polisi Afganistan'dan getirilip yurtiçinde piyasaya sürülmeye çalışılan 2,5 trilyon değerinde 450 kilo esrar ele geçirdi.

İZMİR Narkotik Polisi, bir ihbarı değerlendirip üç gün önce bağlantı kurduğu Cemal Öngüç'ü (25) 175 gram esrarla yakaladı. Öngüç'ten edinilen bilgilerle Konak'ta saklandığı eve baskın yapılan Nezih Döken (40) de 350 gram esrarla ele geçirildi. Türk esrarı olmadığı anlaşılan preslenmiş plakaların yurtdışından getirildiği belirlenirken, sorgulanan sanıkların uluslararası bağlantıları olan bir şebekeden oldukları ortaya çıktı.

ÖNGÜÇ ve Döken'in, esrarı İstanbul'da oto tamircisi Nevzat Aydın'dan (40) aldıklarını ve piyasa aradıklarını söylemeleri üzerine operasyon genişletildi. İstanbul Narkotik Polisi'yle ortaklaşa yapılan baskında akrabası Mahir Yiğit'in (43) evinde kaldığı belirlenen Aydın 4 kilo esrarla ele geçirildi.

Patron firarda

AYDIN'ın 1998'de İzmir ve Antalya'da yakalanan 40 kilo esrarın sahibi olarak gıyabi tutuklama kararıyla arandığı ortaya çıktı. Aydın, malın İzmir'de bir birahanede tanıştığı Ağrılı Harun Aslan'ın olduğunu söyledi. Aslan’ın, iki yıl önce Afganistan'dan getirdiği 450 kilodan fazla esrarı saklayıp piyasaya sürmek için kendisinden yardım istediğini söyleyen Aydın, malı uyuşturucu kaçakçılığı suçundan cezaevinde bulunan arkadaşı A.E.'yle İsparta'nın Eğirdir İlçesi'ndeki bahçesine gömdüklerini anlattı.

Afgan esrarı

EĞİRDİR'deki bahçede yapılan iki kazı çalışmasında, yurtdışı piyasa değeri 2,5 trilyon lira olan 135 ve 315 kiloluk preslenip plaka halinde metal bidonlarda toprağa gömülmüş Afgan esrarı ele geçirildi. Şebekenin beyni olduğu anlaşılan Harun Aslan'ın arandığını belirten polis, operasyonların süreceğini bildirdi. İzmir'de bugüne kadar gerçekleştirilmiş en büyük esrar operasyonuna imza attıklarını belirten Emniyet Müdürü Hasan Yücesan, ‘‘Zehircilere karşı savaş açtık'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!