Zafer ve Barış festivali bugün

Güncelleme Tarihi:

Zafer ve Barış festivali bugün
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2008 00:00

Bu yıl 4. düzenlenen Zafer ve Barış Festivali bugün başlıyor. Festival boyunca tanınmış yazar, ressam, şair, ses sanatçısı ve siyasetçi Çiğli’de buluşacak.

ÇİĞLİ Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Zafer ve Barış Festivali; 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün aynı anda kutlandığı festival olma özelliğini taşıyor. Festival boyunca tanınmış yazar, ressam, şair, ses sanatçısı, sinemacı, tiyatrocu, bilim adamı ve siyasetçiler Çiğli’de buluşacak.

Kimler katılacak

Birçok etkinliğin gerçekleşeceği festivalde Arif Sağ, Musa Eroğlu, Selda Bağcan, Mustafa Keser, Melike Demirağ, Sunay Akın, Zeynep Dizdar, Arif Şentürk, Suavi, Grup 84, Nurettin Rençber, Hülya Polat, Tolga sağ ve daha birçok sanatçı sahne alacak. Festival etkinlikleri kapsamında 1 Eylül Pazartesi gerçekleşecek olan "Barış Defilesi"nde ünlü mankenler Ece Gürsel, Seçkin Piriler, Meral Kaplan ve Eva Maya Podyumda yerini alacak.

Sanat ve siyaset buluşması

Ünlü tiyatroculardan Zeki Alasya başta olmak üzere Tarık Papuççuoğlu ile sinemacılardan Handan İpekçi, İnan Temelkuran, Murat Saraçoğlu, Tahsin İşbilen, ressam Ahmet Şahiner, sendikacı Yaşar Seyman, Prof. Dr. Muharrem Gerçeker, RTÜK üyesi Av. Mehmet Dadak, Araştırmacı yazarlar Metin Yeğin, Erdoğan Aydın, Mehmet Özer gibi sanat siyaset alanından önemli isimler çeşitli etkinliklere katılacak. Milletvekilleri Kemal Anadol, Abdürrezzak Erten ve Bülent Baratalı ile Nur Serter "Cumhuriyet, Aydınlanma ve Günümüz", Mehmet Ali Susam ile Yılmaz Ateş ise "Sosyal Politikaların Barışa Etkisi" konulu panellerde konuşacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!