Zabıtaya "Sıfır işgal" saldırısı

Güncelleme Tarihi:

Zabıtaya Sıfır işgal saldırısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2015 01:37

AYDIN’ın Kuşadası İlçesi’nde, yerli ve yabancı tatilcilerin en çok şikayet ettikleri konulardan biri olan cadde, yol ve kaldırımların işgal edilmesini önlemek amacıyla denetim yapan zabıta ekipleri, bir grup esnafın saldırısına uğradı. Sandalye, tekme ve yumruklu kavga, polis ekiplerinin müdahalesiyle son buldu.

Haberin Devamı

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi zabıta ekipleri ile Kuşadası Esnaf Odası ve Kuşadası Ticaret Odası başta olmak üzere ilçedeki birçok meslek örgütü temsilcilerinin turizm sezonu öncesi aldıkları ortak kararla işgaliyelerin ’sıfır’ olmasına karar verilmişti. Alınan karar, tüm esnafa turizm sezonu öncesi tebliğ edildi. Tebliğin ardından da zabıta ekipleri çarşıda denetimini arttırarak, işyerlerine sıkı takip başlattı.

Zabıtaya Sıfır işgal saldırısı

Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu ve Zabıta Müdürü Hüsnü Akman ile birlikte bugün; Atatürk, Sağlık, Kıbrıs Şehitleri, Kahramanlar ve Barbaros caddeleri, Kışla, Bozkurt ve Cephane sokakları ile Grand Pazar’ı gezerek yol ve kaldırımlarda araç ve yaya geçişini engelleyen, görüntü kirliliği yaratan işgalleri ortadan kaldırmak amacıyla uygulanan ’sıfır işgaliye’ kuralını ihlal eden esnafı uyardı.

Haberin Devamı

Zabıtaya Sıfır işgal saldırısı

Kahramanlar Caddesi’nde denetimler sırasında zabıta ekipleri ile bazı esnaf arasında yaşanan sert tartışmalar, kavgaya dönüştü. Ellerine geçirdikleri sandalyelerle zabıta ekiplerine saldıran esnafı, yerli ve yabancı tatilciler korku dolu gözlerle izledi. Tekme ve yumrukların havada uçuştuğu kavgayı olay yerine gelen polis ekipleri daha fazla büyümeden önledi.

Zabıtaya Sıfır işgal saldırısı

BAŞKAN KAYALI: SALDIRIYI KINIYORUZ

CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, ’sıfır işgaliye’ kuralından taviz vermeyeceklerini belirterek, "Görevini yapan zabıta ekiplerine yönelik saldırı kabul edilemez. İşgaliye kısıtlaması, esnaftan gelen talepler doğrultusunda yaşama geçirildi. Amaç, işgaliyeden kaynaklanan haksız rekabetin ortaya çıkmaması, yol ve kaldırımlarımızın rahatça kullanılabilmesi ve görüntü kirliliğine engel olmaktır. Görevlerini yerine getirmek için çalışmakta olan zabıta ekiplerimize yönelik saldırıları kınıyor, ilçenin huzur ve refahı için gerekenin yapılacağının bilinmesini istiyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!