Yüzülecek körfeze bir adım daha

Güncelleme Tarihi:

Yüzülecek körfeze bir adım daha
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2011 00:00

İzmir’de “Yüzülebilir Körfez” hedefiyle Büyük Körfez Projesi’ni başlatan Büyükşehir Belediyesi, saatte ortalama 800 ton çamuru 1-2 kilometre uzağa aktarabilecek kapasitedeki yeni tarama gemisi ve römorkör alımı için çıktığı uluslararası ihaleyi tamamladı.

Haberin Devamı

Biri Hollanda, 5’i Türk firması olmak üzere 6 firmanın katıldığı ihale sonuçlandı. Kesici-emici tip tarama gemisi ihalesini Gözüyılmaz Mühendislik ve Gemi Sanayi Ltd. Şti., römorkör ihalesini de Ge-Ta - Tülay Denizcilik İş Ortaklığı kazandı. İhaleyi kazanan firmalar, İZSU Genel Müdürlüğü’nün ihale şartnamesindeki özelliklere uygun olarak gemi ve römorkörü hazırlayıp 8 ay içerisinde İzmir’e teslim edecek. İZSU, römorkör için 1 milyon 380 bin Euro, kesici-emici tip tarama gemisi için de 5 milyon 850 bin liralık yatırım yapacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Alacağımız gemiyle körfezin sürekli taranmasını ve gelen alüvyonların bertaraf edilmesini sağlayacağız. Güney aksından, yani Yeni Kale Burnu’ndan Liman’a doğru gelen ve kuzeydeki sığlıkta yavaşlayan akıntıyı, açacağımız kanalla hızlandırıp sirkülasyon sağlayacağız. Böylelikle körfezdeki deniz suyu kalitesini artırmayı ve canlılığı maksimum düzeye çıkaracağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!