"Yüzme Öğreniyoruz Birlikte Eğleniyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Yüzme Öğreniyoruz Birlikte Eğleniyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2015 01:08

DENİZLİ'de Merkezefendi Belediyesi'nin başlattığı 'Yüzme Öğreniyoruz Birlikte Eğleniyoruz' projesi kapsamında aynı anda 10 okulun bahçesinde kurulan portatif yüzme havuzlarında çocuklar hem sıcak havada serinliyor, hem de yüzmeyi öğreniyor.

Haberin Devamı

Merkezefendi Belediyesi, sınırları içinde denize, havuza gidemeyen ve yüzme bilmeyen çocuklar için "Yüzme Öğreniyoruz Birlikte Eğleniyoruz" projesi başlattı. Proje kapsamında, Kazım Kaynak Anadolu Lisesi, Katip Çelebi İlkokulu, Hacı Hasan Kömürcüoğlu İlkokulu, Recep Yazıcıoğlu İlkokulu, Ahmet Nuri Özsoy İlkokulu, İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi, Dentaş Sevindik İlkokulu, Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi, Mükerrem Eke - Mehmet Eke İlkokulu ve Üçler İlkokulları'nda portatif yüzme havuzları kuruldu. Bu okullarda kurulan 200 metrekarelik portatif havuzlarda iki ay boyunca, 6-13 yaş aralığındaki çocuklara ücretsiz yüzme kursu verilecek. Proje kapsamında Merkezefendi Belediyesi sınırları içinde toplam 8 bin çocuğun yüzme kursu alması amaçlanırken,çocuklar sıcak havada serinleme fırsatı da buluyor.

Haberin Devamı

AK Partili Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Türkiye'nin üç tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen yüzme bilen insan sayısının istenilen noktada olmadığını, bu nedenle projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "Bu proje Okullar Hayat Olsun Projesi'nin devamıdır. Projemiz çocuklarımızın yaz aylarında da okullarla teması olması açısından büyük önem taşıyor. Çocuklar havuzlarda hem yüzmeyi öğreniyor, hem de sıcak havalarda serinleme fırsatı buluyor. Merkezefendi Belediyesi sosyal ve kültürel belediyecilik noktasındaki çalışmalarına artan bir hızla devam edecek" dedi.
Havuza giren çocuklar ise, Başkan Subaşıoğlu'nu teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!