Yunusemre’de geri dönüşüm bilini

Güncelleme Tarihi:

Yunusemre’de geri dönüşüm bilini
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 16:45

MANİSA’nın Yunusemre İlçesi’nde öğrencilere çevreyi korumanın ve geri dönüşümün önemini anlatıldı, ardından belediye başkan yardımcıları ve üniversiteliler, çevre temizliği yaptı.

Haberin Devamı

Yunusemre’de geri dönüşüm bilini

Yunusemre Belediyesi, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) öğrencilerine çevre bilinci ve geri dönüşüm konusunda bilgilendirme yaptı. CBÜ Muradiye ve Uncubözköy Yerleşkesi’nde temizlik yapan öğrencilere Yunusemre Belediye Başkan yardımcıları Şule Uygur, Saniye Altay, İdris Avşar ile birlikte çocuklar da eşlik etti. Etkinlikte öğrenciler, ellerinde geri dönüşüm ile ilgili döviz taşıyarak, stant açtı.

Yunusemre’de geri dönüşüm bilini



Çevre temizliğinde en büyük görevin vatandaşlara düştüğünü dile getiren Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, çevre bilincinin oluşmasında eğitimin önemli olduğunu söyleyerek, "Çevre temizliği ve geri dönüşüm anlamında duyarlılığı arttırmak için buradayız. ’Sağlıklı yaşam sağlıklı çevre ile olur’ diyoruz. Çevreyi hor görmek, geleceği de zor görmektir" dedi.

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Saniye Altay da farkındalığı oluşturmak için okul öncesi öğrencileri ve üniversite öğrencilerini de etkinliğe dahil ettiklerini söyledi. Altay, bu konuda eğitimlerin süreceğini belirtip, "Renkliliği arttırmak için okul öncesi öğrencilerimizi de çağırdık. Gönüllü öğrenciler oluşturmak amacıyla stant kurduk. Gönüllüler listesi oluşturmaya çalışıyoruz. Projemizin üçüncü ayağında inşallah okullarda eğitim vereceğiz" diye konuştu.




BAKMADAN GEÇME!