Yuntdağı lavanta kokacak

Güncelleme Tarihi:

Yuntdağı lavanta kokacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 17:29

MANİSA’daki Yunusemre Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürlüğü ekipleri, Yuntdağı kırsal bölgesinde bulunan Pınarköy ve Sarıahmetli Mahallesi’ndeki üreticiler ile birlikte İzmir’in Menemen İlçesi’ne teknik ve bilgi amaçlı inceleme gezisi yaptı. Yunusemre Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürü Ramiz Çoban, lavanta üretimi gerçekleştirecek üreticilere belediye olarak destek vereceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Yunusemre Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürlüğü ekipleri, İzmir’in Menemen İlçesi’nde bulunan Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne Yuntdağı kırsal bölgesinde bulunan Pınarköy ve Sarıahmetli Mahallesi’ndeki üreticiler ile birlikte teknik ve bilgi amaçlı inceleme ziyareti düzenledi. Teknik geziye Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürü Ramiz Çoban, ziraat mühendisleri Ayşegül Çakan ile Mehmet Barut, tekniker Yavuz Temel, Pınarköy ve Sarıahmetli mahallelerinden üreticiler katıldı.

Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürü Ramiz Çoban, lavanta üretimi konusunda teknik bilgiler aldıklarını belirterek, "Bu aromatik ürünün Yuntdağı kırsal bölgesi için uygun bir üretim şeklinin olduğu, Yunusemre ilçemizin toprak yapısına bağlı olarak kuru ve kırsal alanda işçiliği ve toprak işlemenin az olan aromatik bitkilerinin yetiştirilebileceği, lavanta üretim alanlarının oluşturulması ile arıcılık faaliyetlerini de dolaylı olarak destekleyeceği bildirildi. Lavanta üretimi ile ilgili teknik bilgiler alındıktan sonra, üreticilerle birlikte üretim ve deneme alanları gezildi. Lavanta çeşitleri görüldü. Hasat şekilleri gösterildi. Ayrıca Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nde üretimi yapılan tescil ürünlerinden ekinezya, limon otu, adaçayı, hint yağı, ıhlamur, kekik, şevketi bostan ve şeker otu üretiminin yapıldığı alanlar ziyaret edildi. Lavanta üretimi gerçekleştirecek üreticilere bizler de belediye olarak destek olacağız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!