Yönetmelik ne diyor?

Güncelleme Tarihi:

Yönetmelik ne diyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

‘‘MOBİL Telekomünikasyon Şebekelerine Ait Baz İstasyonlarının Kuruluş Yeri, Ölçümleri, İşletilmesi ve Denetlenmesi Hakkında Yönetmelik’’ 4 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik izin verilen limit değerlerin aşıldığı, mesafeler içinde meskun mahal bulunduğu takdirde bu yerlere baz istasyonu kurulmasına olanak vermiyor.

YÖNETMELİĞE göre; baz istasyonları, ‘‘Sağlık kurumları ile okul öncesi eğitim, temel eğitim ve orta eğitim kurumlarına ait alanlara, kurumun yetkilisi ve istasyonun kurulacağı il veya ilçenin mülki amirinden izin almak suretiyle’’ kurulacak. Halen bu alanlara kurulu baz istasyonları için ise 2 ay içinde yapılacak ölçüm sonuçlarına göre hareket edilecek. Bakanlıkça yapılacak değerlendirme sonucunda limit değerleri dahilinde olduğu belirlenen baz istasyonlarına ait uygunluk belgesi ilgili mülki amirliğe bakanlık tarafından gönderilecek. Ölçüm sonucunda uygun olmadığı belirlenen baz istasyonları için işletmeciye 7 günlük süre tanınacak. Bu süre içinde uygun hale getirilmeyen baz istasyonları, Bakanlığın bildirimi üzerine mülki amirlikçe kapatılacak veya söktürülecek.

Kurul toplanıyor

VALİ Yardımcısı Fahri Can başkanlığında çevre, sağlık, ulaştırma, eğitim il müdürlükleri ile Telekom, üniversiteler ve tüketiciyi koruma derneği gibi sivil toplum örgüt temsilcilerinin yer aldığı Mahalli Çevre Kurulu, son toplantısında baz istasyonlarını ele aldı. Kurul, ölçümlerin üniversitelerin elektrik elektronik mühendisliği bölümü öğretim üyeleri ile çevre il müdürlüğü yetkililerinin yer alacağı komisyon tarafından yapılmasına karar verdi. Kurul'un, bu toplantının ardından ölçümlerin yapılması için gereken cihazın alınması konusunda Ulaştırma Bakanlığı'na başvurarak bilgi istediği belirtildi. Ancak Bakanlık'tan hâlâ yanıt gelmediği kaydedildi. Yönetmeliğe göre; iki ay içinde yapılması gereken denetimlere sürenin bitimine bir hafta kala hâlâ başlanamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!