YÖK'ün 2023 misyonu "üreten gençlik"

Güncelleme Tarihi:

YÖKün 2023 misyonu üreten gençlik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2012 10:54

Pamukkale Üniversitesi'nin 20'nci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansta konuşan Yüksek Öğretim Kurulu ve Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, yükseköğretimde 2023 vizyonunu anlattı.

Haberin Devamı

PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrencilerle Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümtaz Nazlı katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, 20'nci yıl etkinlikleri çerçevesinde önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptıklarını kaydetti. Rektör Bağcı, “20'nci yılında olan üniversitemizin bundan sonraki süreçte koyduğu hedefe nasıl yaklaşacağı, bu süreyi nasıl kısaltacağı konusundaki politikaların işleneceği bir yıl içindeyiz. Yükseköğretimimizin de bu beklentimize paralel olarak yapılanması, 2023 yılında yükseköğretimin nerede olacağı ve bu süreçte yapılması gereken hazırlıklar konusunda bilgiler alacağız” dedi.
Yükseköğretim Kurulu ve Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, 2023 vizyonu sürecinde birey, kurumlar ve üniversiteler olarak herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini dile getirdi. Bilgiyi üreten, değerlendiren ve kullanan toplumların geleceği belirleyeceğinin altını çizen Şimşek, “Dünyayı korkutan genç nüfusumuz var. Lisana hakim, dünya teknolojisini yakından takip eden gençlik istiyoruz. Bu gençler bizde var. Her alanda farkındalığı ortaya koyan siz gençlerin önünü açarak, bilgiyi kullanmanızı öğreteceğiz. Gençlerimiz 2023 vizyonundaki en önemli zenginliğimizdir” dedi.
Prof. Dr. Muhittin Şimşek, yükseköğretimi değişime zorlayan ana faktörlerin demografi, demokratikleşme, küreselleşme, rekabet ve bilgi ekonomisinin yükselişi olduğunu belirtti. Çağdaş üniversitenin bilgiyi üreten, öğreten, sunan ve yayan bir misyona sahip olması gerektiğini ifade eden Şimşek, bu dört misyonun üniversitelerin var oluş sebebi olduğunu belirtti. Konuşmanın ardından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Şimşek'e şilt ve çiçek verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!