Yırcalı’ya barış tüccarı ödülü

Güncelleme Tarihi:

Yırcalı’ya barış tüccarı ödülü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2012 00:00

Uluslararası Ticaret Odası Balıkesir Sanayi Odası Meclis Başkanı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı ve Dünya Odalar Federasyonu Başkanı Rona Yırcalı’ya, ICC Merchant Peace (Barış Tüccarı Ödülü) verdi.

Haberin Devamı

Yırcalı’ya, ödülünü Uluslararası Ticaret Odası Başkanı Gerard Worms takdim etti. Worms, Yırcalı’nın ICC üyeliği ve WCF başkanlığı döneminde yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle ödüle layık görüldüğünü söyledi.

Uluslararası Ticaret Odası’nda 1995-96 yıllarında başkanlık yapan Rahmi Koç’tan sonra bu kurumda ikinci Türk olarak görev yapan, 2003 yılından bu yana Dünya Odalar Federasyonu başkanlığını yürüten Rona Yırcalı’nın görev süresi 2012 yılı sonunda bitecek. Ancak Rona Yırcalı, WCF yönetmeliği gereği, yeni seçilecek başkandan sonra ikinci sorumlu kişi olarak onursal başkanlık görevine devam edecek. Uluslararası Ticaret Odası, Yırcalı’nın görev süresinin tamamlanması ve yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı geçen Haziran ayı sonunda Fransa’nın başkenti Paris’te yapılan toplantıda, Yırcalı’ya Barış Tüccarı ödülü verdi.

Haberin Devamı

Aynı toplantıda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ICC yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Rona Yırcalı, ICC Başkanı Gerard Worms, Genel Sekreter Jean Guy Carrier, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, İSO Başkanı Tanıl Küçük ile birlikte yaptığı basın toplantısında Hisarcıklıoğlu’nun oda yönetimine seçilmesinden mutluluk duyduğunu vurguladı. Yırcalı, Dünya Odalar Federasyonu’nun ilk Türk başkanı olarak 2009 yılında 140 ülkeden gelen oda başkanlarının katılımıyla İstanbul’da düzenlenen Dünya Odalar Kongresi ile birlikte önemli bir çalışmanın önderliğini yaptığını, Türk iş dünyasının yabancı ortakları ile buluşmasını sağladığını kaydetti. Kongre’de Dünya Odalar Federasyonu’na bağlı 140 ülkedeki 15 bin oda arasında elektronik ortamda ilk defa demokratik bir seçim gerçekleştirdiklerini de açıkladı. WCF’de görev süresinin yılsonunda bitmesinin ardından, “Onursal Başkan” olarak görev üstleneceğini, Türkiye ve Türk iş dünyası için çalışmalarına devam edeceğini belirtti. 14 yıldır dünyanın pek çok yerinde toplantılar yaptıklarını söyleyen Yırcalı, bugüne kadar çeşitli ülke odaları ile temaslarda bulunarak Türk girişimcilerinin yeni işbirlikleri kurabilmeleri için çalıştığını ifade etti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!