Yine başkası adına utandık...

Güncelleme Tarihi:

Yine başkası adına utandık...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2015 01:02

MUĞLA’nın Bodrum Belediyesi tarafından bir süredir sürdürülen deniz dibi temizliği kapsamında Gümbet Mahallesi’nde çalışma yapıldı. Gümbet sahilinde ve limanda yapılan üç saatlik temizlikte 500 kilo çöp çıktı.

Haberin Devamı

Yine başkası adına utandık...

Bodrum Belediyesi tarafından ’Denize en çok mavi yakışır’ sloganıyla bir süre önce başlatılan ’1’inci Bodrum Geleneksel Deniz Dibi Temizlik kampanyası’ kapsamında, bu hafta, Gümbet Mahallesi’nde deniz dibi temizliği yapıldı. Bodrum Belediyesi’nde görevli 10 dalgıç, 30 temizlik personeli ile gönüllülerin katıldığı, Gümbet sahilinde ve limanda yapılan üç saatlik temizlikte 500 kilo çöp çıktı. CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP Muğla Milletvekili ve adayı Nurettin Demir, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, çalışmaları yerinde inceledi.

Yine başkası adına utandık...

Haberin Devamı

Deniz dibi çalışmalarının Yalı Mahallesi’nde süreceğini belirten Başkan Kocadon, "Yaklaşık üç aydır Bodrum koylarını temizliyoruz. Bugün de Gümbet sahili temizlendi. Mavi tur teknelerinin ve plajın olduğu alanda temizlik yapıldı. Yoğun tekne trafiğinin ve insan sirkülasyonun olduğu alanda bu kadar çöp çıkması sevindirici oldu. Kaptanlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Yine başkası adına utandık...

Denizden çıkartılan katı atıklardan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencilerinin heykel yapacağı; ilçe genelinde belirlenen çeşitli mekan ve yerlere konularak, doğanın korunmasına ve çevre bilincinin gelişmesi için farkındalık yaratılacağı kaydedildi. Ayrıca öğrencilerin yapacağı heykellerin belirlenecek bir jüri tarafından değerlendirileceği, ilk üçe girenlerin 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde ödüllendirileceği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!