Yıldırım: 9 ayda 11 projeyi başlattık

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım: 9 ayda 11 projeyi başlattık
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2012 00:00

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, seçimlerin üzerinden sadece 9 ay geçmesine karşın İzmir’e söz verilen 35 projeden 11’inin başlatıldığını söyledi.

Haberin Devamı

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’de hayata geçirilen ve yürütülen projeler hakkında açıklamalarda bulundu. 12 Haziran seçimleri öncesinde kente 35 proje sözü verdiklerini hatırlatan Yıldırım, üzerinden sadece 9 ay geçmesine karşın 11’ini başlattıklarını söyledi. Daha yolun başında olduklarını, buna karşın yapılan yatırımların meyvesini almaya başladıklarını belirten Bakan Yıldırım, İzmir’in, 200 metropol şehrin yer aldığı dünyanın en hızlı büyüyen metropol ekonomileri listesinde Şangay, Riyad ve Cidde’den sonra 4’üncü sırada yerini aldığını hatırlattı. Bu noktada İzmir’in kentsel dönüşümünün de büyük önem taşıdığını vurgulayan Bakan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

Yeter ki İzmir istesin

“İzmir’in ketsel dönüşümünün yapılabilmesi için seçim öncesinde bir söz vermiştik ve gerekirse yasal düzenleme yaparız demiştik. Mevzuatı TBMM gündemine getiriyoruz. İzmir’de oturmak yok. Zaman, çalışma zamanı. Hizmette sağ sol hesabı olmaz. Hizmette ayrılık gayrılık olmaz. Hizmet edeceksek, yerel yönetimiyle, merkezi hükümetiyle, sivil toplum örgütleriyle, kamu idaresiyle İzmir için, memleket için ne gerekiyorsa yapmak durumundayız. İşbirliğine mesafeli durmakla, işi yavaşlatmakla, ağırdan almakla, nazlanmakla bir şey kazanamayız. Memleket kaybeder. Onun için Büyükşehir Belediyesi üzerine düşeni yapacak. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Çünkü İzmir çok hasret çekti. Türkiye’nin incisi, ülkemizin Batı’ya açılan kapısı çok özlem çekti. Onun için duble yolları tamamlıyoruz. Onun için Türkiye’nin en büyük limanını İzmir’e yapıyoruz. Onun için İstanbul-İzmir Otoyolu gibi dev bir projenin yapımını başlattık. Onun için Sabuncubeli Tüneli’yle, Konak Tüneli’yle İzmir’in belini büken ulaşım sorunundan, trafik sorunundan bir an önce kurtarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Onun için Adnan Menderes’i bir kasaba havaalanı olmaktan çıkarıp bir metropol havaalanı, bir dünya havaalanı haline getirdik. Onun için bilişimde İzmir’i sadece ülkemizin değil, Avrupa’nın sayılı şehirlerinden biri haline getiriyoruz. Onun için 35 proje diyoruz. İzmir isterse plakamız 35 kalır, projemiz 35 kalmaz. Yeni projeler yapmak ve hayata geçirmek bizim işimiz. Yeter ki, İzmir istesin.”

 

BAŞLATILAN PROJELER

Haberin Devamı

* İzmir-İstanbul Otoyolu: 29 Ekim 2010’de temeli atıldı. İstanbul ve İzmir tarafından çalışmalar sürüyor.
* Sabuncubeli Tüneli: 10 Eylül 2011’de temeli atıldı.
*  Konak Tüneli: 23 Eylül 2011’de temeli atıldı.
* İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı: 28 Aralık 2011’de ihalesi yapıldı. Yer teslimi yapılarak inşaatına başlanacak.
* Egeray Cumaovası-orbalı Hattı: 7 Eylül 2011’de temeli atıldı.
* Kuzey Ege Limanı: 16 Mayıs 2011’de temeli atıldı.
* Kemalpaşa Lojistik Merkezi: 21 Mart 2012’de ihalesi yapıldı. Sözleşmenin imzalanması sonrasında yer teslimi yapılarak inşaatına başlanacak.
* Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali: 11 Aralık 2011’de devri yapıldı. Yeni iç hatlar terminali yapımı başladı.
*  e-ticaret üssü: PTT AVM’nin kurulum çalışmaları tamamlanmak üzere olup yakında açılışı yapılacak.
* Çağrı merkezleri: Özel bir şirkete ait çağrı merkezi açıldı. İki çağrı merkezinin açılış çalışmaları da tamamlanmak üzere.
* Yat limanları projesi: Karşıyaka, Bayraklı, İnciraltı, Urla-Çeşme ve Şakran yat limanlarının proje ihalesinde ön yeterlilik dosyaları alındı. Proje çalışmaları sürüyor.
* Kruvaziyer limanı: 2 ay içinde proje ihalesine çıkılacak.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!