Yıkıma köylü direnişi

Güncelleme Tarihi:

Yıkıma köylü direnişi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

İzmir'in Naldöken ve Pınarbaşı semtlerinde Faaliyet gösteren 23 kireç ocağına kapatma kararı çıktı. Köylüler gelen ekibe direnince yıkım gerçekleşmedi

ORMAN İşletme Müdürlüğü, Vali Kemal Nehrozoğlu döneminde kapatılan kireç ocaklarına ‘‘orman işgali’’ gerekçesiyle yıkım kararı çıkardı. Bornova Naldöken'deki üç ocağı kapatmaya giden ekipler, köylülerin direnişiyle karşılaşınca eli boş döndü. Kapatma kararının ardından bazılarının ise kaçak çalışmaya devam ettiği orman alanı içindeki ocaklara, yıkım kararının Orman Yasası'nın 6831 sayılı maddesi uyarınca ‘‘orman alanına müdahale’’ ve ‘‘ormanlık alanda izinsiz faaliyet’’ gerekçesiyle verildiği bildirildi.

23 ocak kapatılacak

Karar çerçevesinde ilk etapta Naldöken Köyü'ndeki üç ocağın, ardından da Pınarbaşı'ndaki 20 ocağın yıkımı yapılacak. İlk yıkımı gerçekleştirmek üzere Orman İşletme Müdürü Cemal Çakır, beraberinde emniyet ve muhafaza memurlarından oluşan 20 kişilik ekip ve bir dozerle Naldöken'e gitti. Köylüyü ikna edemeyince ekipleri geri çeken Çakır, ‘‘Bu bir geri adım değil. Ocakların yıkımı konusunda kararlıyız. Bir daha ki sefere daha etkin bir şekilde gidip, ocakları yıkacağız. Orman toprağının bir karışını bile izinsiz kullandırtmayız’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!