Yıkılan Alsancak ve Karşıyaka statları havadan böyle görünüyor

Güncelleme Tarihi:

Yıkılan Alsancak ve Karşıyaka statları havadan böyle görünüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2015 10:00

İZMİR’de 2014 yılı Ağustos ayında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle maçlara kapatılan Alsancak Stadı ile amatör maçların oynandığı ve uzun süredir resmi maçlara kapalı olan Karşıyaka Stadı’nın yıkımı büyük ölçüde tamamlandı. Statların son hali DHA tarafından havadan görüntülendi. Yeniden inşa edilecek Alsancak Stadı’nın ihalesi henüz yapılamazken, Karşıyaka Stadı’nın ise ihale süreci tamamlandı. Sporseverler şimdi umutla iki yeni stadın yeniden yapılmasını bekliyor.

Haberin Devamı

Yıkımına bir süre önce başlanan Alsancak Stadı ile Karşıyaka Stadı’nın son durumunu DHA havadan görüntüledi. Çekişmeli, heyecanlı maçlara sahne olan, Mustafa Denizli başta olmak üzere birçok futbol yıldızının seyircileri dalgalandırdığı kapalı tribünlerindeki yıkım çalışmaları tamamlandı. Şu an moloz yığını haline gelen emektar statta yıkım çalışmalarının tamamlanmasından sonra yapılacak ikinci ihaleyle açık ve kapalı tribün yeniden inşa edilecek, ön cephedeki idari binanın yerine duvar örülecek. Tesisin elektrik altyapısı değişirken, aydınlatma direkleri ve zemin korunacak.

Yıkılan Alsancak ve Karşıyaka statları havadan böyle görünüyor

15 BİN KİŞİ KAPASİTELİ OLACAK

Haberin Devamı

Uzun süreden bu yana resmi maçlara kapalı olan Karşıyaka Stadı ve stat projesi kapsamında boşaltılan Yalı’daki kulüp binası da yıkıldı. İhalesi tamamlanan Karşıyaka Stadı’nın yapımına başlanması için ruhsat sorununun çözülmesinin bekleniyor. Dört tarafı tribünle çevrili UEFA standartlarında yapılacak stadın 15 bin kişi kapasiteli ve yaklaşık 55 milyon TL’ye mal olacağı belirtildi. Yaklaşık 66 yıldır Karşıyaka’da oturan 75 yaşındaki Dinçel Yalçın, stadın yenilenmesini olumlu karşıladığını anlatırken, "Eskiden maçlar olmadığında vatandaşların stada girip spor yapmalarına izin veriliyordu. Yeni yapılacak tesiste de bölgede yaşayanlar için spor yapma imkanı sunması iyi olur" dedi.

Karşıyaka Stadı’nda milli bayramların büyük bir coşkuyla kutlandığını belirten 59 yaşındaki Mustafa Sarıkaya da, "Biz çocukken milli bayramlar burada kutlanır, çok coşkulu geçerdi. Stadın yenilecek olmasından dolayı mutluyuz" diye konuştu. 53 yaşındaki Turabi Karadağ ise, stadın önü açık daha farklı bir yere yapılmasının daha doğru olacağını savundu.

Karşıyaka stadının şehir içinde kalması nedeniyle yerel yönetimler, ulaşımı daha kolay bir yere yapılmasını istemiş, hükümet ise aynı yerde ısrar etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!